Beba Mama poslije poroda 08. travnja 2023.

Ovih 8 znakova otkrit će svima da ste prvi put postali roditelji - a i nasmijati vas

Foto: Pexels
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Postati prvi put mama ili tata je sasvim nova situacija, u kojoj nikad prije niste bili. Trebate naučiti puno stvari kao i 'čitati' potrebe vaše bebe.

Postati roditelj po prvi put može biti poprilično zastrašujuće. Sasvim je normalno osjećati se nervozno ili zabrinuto zbog te potpuno nove životne uloge, posebno uzmemo li u obzir toliko neizvjesnosti u svijetu. 

U nastavku donosimo šaljiv popis koji će i potpunim strancima otkriti da ste prvi put postali roditelji. 

1. Patronažna sestra vam je postala najbolja prijateljica. Zovete ju za sve: kad beba previše plače, ne spava, curi joj nosić i pupak nije otpao nakon tjedan dana. Drugi put ne znate ni kako se zove.

2. Pažljivo vodite dnevnik u koji zapisujete kad je beba kakala, koja je bila konzistencija i boja. Koliko puta ste dojili, koliko mislite da je pojela. 

3. Ne dopuštate drugima da prime bebu, ako prije nisu oprali ruke. Nema veze što su oprali ruke čim su došli u posjet i žele ju primiti. Moraju ih oprati još jednom.

4. Spomenar za bebe do kraja je ispisan sa svim detaljima. Unutra je i uvojak kose, fotografija ultrazvuka, prve riječi i otisci malih nožica.

5. Svaku noć još uvijek provjeravate 50 puta diše li vaša beba. Kad ste novi roditelj, tiha beba znači da nešto nije u redu. istina je da one zaista puno plaču i niste još naučili da nikako ne idete provjeravati bebu kad mirno spava, da ju slučajno ne bi probudili.

6. Većinu vremena vaš mali frajer ili princeza obučeni su u preslatku odjeću i sve je pomno usklađeno. 

7. Kupate bebu svaki dan. Kupka prije spavanja ritual je mnogih roditelja. Pomaže bebi da se lakše opusti prije spavanja. Ali kad je u igri više od jednog djeteta, stvari postaju kompliciranije.

8. Dezinficirate sve stvari oko vas kad ste vani. Sve prekrivate i čistite, ne jednom, nego par puta. 

Možda te zanima... Instagram vs. pravi život: Majka duhovitim ilustracijama pokazala život s djecom Vrtić

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.