Beba 01. kolovoza 2023.

Kako znati da je vrijeme da prijeđete na pelene-gaćice?

Foto: Pexels, Gustavo Fring

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Popularna vrsta pelena u prvim mjesecima, s kojom se roditelji prvi put susreću, je klasična pelena s ljepljivim trakama. Iako nema ništa loše u odabiru klasičnih pelena, to ne znači da su one uvijek najbolji izbor za svako dijete.

Prve tri godine bebe su izrazito važne. Bebe se tijekom prve 3 godine brzo razvijaju, iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec sve više doživljavaju svijet oko sebe i shvaćaju što se događa, a neprestano se razvija i njihova koordinacija pokreta i komunikacijske vještine. Za to vrijeme, odgovornost je roditelja prilagoditi se promjenama i pružiti odgovarajuću podršku. 

Osim što svako dijete ima drugačiji oblik tijela, potrebe za vježbanjem i igrom te navike spavanja i hranjenja, svaka dob ima i svoje jedinstvene karakteristike. Tome se moraju prilagoditi ne samo roditelji, već i pelene. Roditelje često muči kakve pelene odabrati za svog mališana, no zapravo je pravo pitanje koje si trebaju postaviti: Koje pelene najbolje odgovaraju potrebama moje bebe, a meni olakšavaju posao?

 | Author: Unsplash, zelle duda Foto: Unsplash, zelle duda

Popularna vrsta pelena u prvim mjesecima, s kojom se roditelji prvi put susreću, je klasična pelena s ljepljivim trakama. Mekana i fleksibilna bočna krila pelena nježno grle bebin trbuščić, dobro štite od curenja, a manje pelene za novorođenčad štite i osjetljivo područje pupka zahvaljujući dizajnu u potpunosti prilagođenom pupku. Iako nema ništa loše u odabiru klasičnih pelena, to ne znači da su one uvijek najbolji izbor za svako dijete.

Kada prijeći na pelene-gaćice

Otprilike u dobi od šest mjeseci, čim vaša beba napravi svoje prve samostalne pokrete, mijenjanje pelena postaje sve teže. Beba je u stalnom pokretu, maše rukama i nogama, okreće se i teško ju je umiriti pa čak i na tih nekoliko minuta dok čistite pelensko područje i stavljate novu, čistu pelenu. Upravo se u tom periodu preporučuje prelazak na pelene-gaćice koje su puno praktičnije rješenje. 

 | Author: Unsplash, Jonathan Borba Foto: Unsplash, Jonathan Borba

No, potrebno je pronaći one koje pružaju dugotrajnu zaštitu od propuštanja, koje su dovoljno čvrste da ne padaju, a opet dovoljno nježne prema osjetljivoj dječjoj koži. Pampers pelene-gaćice pružit će vam upravo tu sigurnost. Zahvaljujući kružnoj elastici od 360°, odijevanje ne može biti jednostavnije - ne morate brinuti hoćete li pelene stisnuti prejako ili prelabavo, samo ih navucite kao hlače i gotovi ste.

Za razliku od klasičnih pelena, Pampers pelene-gaćice ne stežu bebu, ali se ni ne olabavljuju tijekom nošenja, savršeno se prilagođavaju tijelu bebe u svim situacijama i tako sprječavaju curenje. Ovo je posebno korisno noću, jer se bebe kreću dvostruko više u snu od odraslih, tako da je odlično prijanjanje ključno za mirne noći.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.