Vrtić 08. ožujka 2024.

Edukativna predstava za mališane 'Tratinčica i čudesna vrtićka krema'! u CZK Novi Zagreb

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Predstava 'Tratinčica i čudesna vrtićka krema' je namijenjena djeci vrtićke i predškolske dobi, a možete je pogledati u subotu, 9. ožujka u 11 sati u Velikoj dvorani Centra za kulturu Novi Zagreb

U uzbudljivom svijetu djetinjstva, gdje svaka avantura nosi dozu čarolije, priča o ‘Tratinčici i čudesnoj vrtićkoj kremi’ otkriva nam srce jednog od najvažnijih trenutaka u malom djetetu – prvi dan u vrtiću. To je trenutak kad se svijet igre proširuje izvan sigurnosti doma, a mali junaci suočavaju se s nepoznatim. Strah i suze postaju sastavni dio ove transformacije, ali kroz čaroliju čudesne vrtićke kreme, svako dijete otkriva hrabrost i radosti zajedništva. Ova predstava donosi smijeh, avanturu i važne životne lekcije koje će mali gledatelji nositi sa sobom na svom putu odrastanja.

Jedan od ključnih trenutaka u odrastanju i socijalizaciji malog djeteta je prvi dan odlaska u vrtić, koji čak i u najbezbolnijim varijantama teško prolazi bez straha i plača. To je naravno zapravo na neki način normalno. Dijete iz potpuno sigurnog okruženja dolazi u ono potpuno nepoznato. Naravno, nije lako ni roditeljima. Do tog trenutka su rijetko ostavljali dijete, a ako i jesu to je uvijek bilo bliskim i povjerljivim osobama. Najednom se moraju osam sati osloniti na neku, do tog trenutka nepoznatu osobu i imati povjerenja da će ona jednako dobro postupati prema djetetu i da će ono biti na sigurnom.

 | Author: Promo Foto: Promo

Slikovnica Jelene Premec „Tratinčica i čudesna vrtićka krema“, tematizira upravo taj problem, taj trenutak razdvajanja od roditelja. Autorica koja je i sama odgojiteljica i radi u vrtiću takvih se trenutaka nagledala i morala suočiti i rješavati te probleme. Čudesna vrtićka krema je metafora svega dobroga što dijete u vrtiću može doživjeti i način na koji se uz pomoć odgojiteljica može u njemu osjećati mirno i spokojno.

Hrvoje Zalar je u svojoj dramatizaciji razradio osnovnu temu i nadopisao scene u kojima je na komičan i djeci prepoznatljiv način prikazao težak rastanak glavnog lika (Tratinčice) od svojih roditelja.

Predstava je namijenjena djeci vrtićke i predškolske dobi, a možete je pogledati u subotu, 9. ožujka u 11 sati u Velikoj dvorani Centra za kulturu Novi Zagreb

Autori: Jelena Premec i Hrvoje Zalar
Redatelj: Hrvoje Zalar
Glumci: Anja Đurinović, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar
Glazba: Šimun Matešić
Kostimografija: Andreja Lonjak
Kreacija scenskog pokreta: Maja Đurinović

Trajanje: 40 min
Dob: 2+
Ulaznica: 4 EUR

Ulaznice se prodaju na blagajni (prizemlje) u subotu, 09. ožujka sat vremena prije početka predstave (od 10 sati) te ih je moguće kupiti isključivo gotovinom.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.