Trudnoća 31. listopada 2022.

Pjevačica ostala trudna mjesec dana nakon rođenja prvog djeteta, ginekologica objašnjava je li rizično odmah ‘ići na drugo‘ i koliko treba čekati

Foto: Instagram/MarijaMikic
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kaže kako je bila u šoku kada je saznala da je opet trudna jer je sumnjala na prehladu ili zarazu koronom, a njezin suprug je bio uvjeren kako je trudna i kućni test na trudnoću potvrdio je njegovu teoriju.

Srpska pjevačica Marija Mikić sve je iznenadila novom objavom na Instagramu u kojoj je svojim obožavateljima otkrila kako je opet trudna i to tri mjeseca nakon što je rodila svoje prvo dijete. 

"Đurđi će sada napuniti četiri mjeseca, a ja sam u trećem mjesecu trudnoće, mi smo čudo medicine. Nisam bila spremna, nije mi dolazilo do glave, dok nisam počela sagledavati situaciju i pričati s ljudima oko sebe. Neću biti obična mama koja će razmaziti svoju jedinicu, pa dobiti drugo dijete nakon nekoliko godina. Ovo naše nije normalno, ali Bog ti da samo ono što možeš izdržati, bilo to lijepo ili ružno", izjavila je za Blic. Na Instagramu je prije toga objavila fotografiju na kojoj pozira sa suprugom, kćeri Đurđom i suprugovim sinom iz prijašnje veze.

"Nema odmora dok traje obnova. Još jedan dokaz da se protiv sedme sile ne može! Htjeli smo sačekati još malo da podijelimo najljepše vijesti, ali ste nas danas iznenadili, pa evo da i mi iznenadimo vas! Ljubimo vas i volimo! Pantići +1", napisala je Marija ispod fotografije.

Rekla je kako se osjeća odlično i nije uplašena kao tijekom prve trudnoće, a za drugu trudnoću je saznala slučajno, nije uopće sumnjala kako bi mogla biti trudna, a njezin partner je bio uvjeren da je trudna. "Saznali smo jer sam bila jako prehlađena i čak sam sumnjala na koronu, pa mi je Jovan u ljekarni kupio test na koronu, neke lijekove i između ostalog test na trudnoću jer je htio dokazati svoju teoriju. I bio je u pravu. Baš sam bila u šoku, dok mi nije došlo u glavu", ispričala je pjevačica. 

Koliko treba čekati za iduću trudnoću?

U najvećem broju slučajeva, ginekolozi preporučuju da se do iduće trudnoće nakon porođaja pričeka najmanje 18 meseci, odnosno da beba napuni barem godinu i pol dana. Za to vrijeme tijelo će se u potpunosti oporaviti od posljednje trudnoće i biti spremno za novu. Ranija trudnoća nosi sa sobom određene rizike, među kojima su prijevremeni porođaj, manja porođajna težina djeteta i drugo.

Mr. sc. dr. Dženis Jelčić, specijalist ginekologije i opstetricije kaže kako ne postoji točan broj mjeseci koliko bi trebalo čekati do sljedeće trudnoće.

"Ne postoji točan broj mjeseci koliko bi žena trebala čekati do planiranja sljedeće trudnoće, bez obzira rodila prvi put prirodnim putem ili carskim rezom. Tijelo žene u trudnoći i porodu doživljava velike fizičke i emocionalne promjene, te je potrebno vrijeme kako bi došlo do potpunog oporavka i kako bi žena što spremnije krenula u sljedeću trudnoću."

"Da bi što sigurnije donijeli novi život na svijet, savjetujem vam da pričekate dvije godine, kako ste i naveli. Trudnoće koje nastanu u vremenu kraćem od dvije godine, a osobito kraćem od jedne godine, nakon poroda carskim rezom su povezane s većom učestalošću ozbiljnih komplikacija trudnoće i poroda i većom učestalošću ponovnog dovršenja trudnoće carskim rezom", zaključuje mr.sc.dr. Dženis Jelčić. 

Možda te zanima... Stručnjaci otkrili idealan razmak između dobi djece Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.