Trudnoća 21. travnja 2022.

Očekivanja vs. stvarnost: Mame objavljuju realne fotke s poroda

Foto: Shutterstock / TikTok ;Neuređene fotografija s poroda: "Ove su bolje od namještenih!"
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neuređene fotografija s poroda: "Ove su bolje od namještenih!"

U moru fotografija uređenih do savršenstva, na društvenim mrežama se u posljednje vrijeme pojavljuje i jedna nova stvarnost. Mame na TikTok-u ponosno objavljuju neretuširane, realne slike s poroda, koje oduševljavaju (i nasmijavaju) tisuće mama diljem svijeta.  

Sve je započelo kada je jedna mama podijelila iskrene i prirodne fotografije sa svog poroda. Uz realne fotografije, podijelila je i one koje su prikazivale ono kako je zamišljala da će njene fotografije poroda  izgledati. 

"Slike koje sam htjela da moj muž napravi u bolnici", napisala je Rodriguez u opisu uz video. Potom je podijelila fotografije koje je njezin suprug snimio, uz opis: "Slike koje je na kraju napravio." Na jednoj fotografiji sjedi u bolničkom krevetu i ogrtaču i pokazuje srednji prst kameri, dok na drugoj umorna leži i drži njihovo novorođenče.  

@kelsrod Answer @im_siowei ♬ original sound - KELS

Video je ubrzo postao viralan, a trend se proširio i među drugigm mamama. Mama Monica, slijedila je isti format te je objavila video u kojem pokazuje fotografije za koje je očekivala da će njezin dečko snimiti tijekom porođaja. Zatim je podijelila fotografije koje je on zapravo snimio. Šaljivi videozapis izazvao je lavinu pohvala u komentarima.

@monicachai_ It’s the selfie for me 😭😭#greenscreen #laboranddelivery #lmao #baby #labor #mom #epidural #csection #ilookdead ♬ original sound - KELS

Unatoč različitim reakcijama i majki i gledatelja, mnogi korisnici TikToka ustvrdili su da su iskrene fotografije čak posebnije od namještenih i retuširanih. "Svaka majka može osjetiti taj vrtlog emocija kroz koji žena prolazi tijekom poroda; sreću, zbunjenost, iscrpljenost, strah, traumu, radost, nadu, ljubav", komentirala je jedna žena.

@caitlynn._thornton He could’ve done better. #laboranddelivery #teenmom #youngmama #teenpregnancy #greenscreen ♬ original sound - KELS

 

Možda te zanima... Duhovite ilustracije: Kako se zaista osjeća trudna žena Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.