Školarci Zdravlje osnovnoškolca 04. ožujka 2020.

Praktični savjeti za jačanje tvog i djetetovog imuniteta

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U razdoblju kada je povećano izlaganje virusima gripe i prehlade, veoma je važno razviti strategiju pomoću koje ćete zaštititi sebe i svoju obitelj.

Gripa i prehlada su sezonske bolesti koje svake godine pogađaju veliki broj ljudi. Zaraziti se mogu i odrasli i djeca, a najbolja prevencija bolesti je jačanje imuniteta kako bi se organizam sam obranio kada dođe u kontakt sa zaraženom osobom. Simptomi gripe i prehlade traju otprilike tjedan dana, a osim kašlja, grlobolje, vrućice i curenja nosa jedan od simptoma je i umor, zbog čega nije jednostavno brinuti o djeci, pogotovo ako se i ona zaraze od vas.

Zato obratite pažnju na ove praktične savjete za prirodno jačanje imuniteta i zaštitite sebe i svoju obitelj od sezonskih bolesti.

 | Author: Promo Foto: Promo

1. Izbjegavajte gužvu

Izbjegavanje gužve, posebice vikendom i pred praznike nije jednostavno, ali ako možete, ograničite kontakt s velikim brojem ljudi tijekom sezone gripe jer upravo tako možete smanjiti rizik od zaraze.

2. Redovito perite ruke

Budući da virus gripe može preživjeti na tvrdim površinama do 24 sata, savjetuje se da redovito perete ruke, posebice prije pripreme hrane i objedovanja. Isto učinite nakon rukovanja s ljudima ili nakon kontakta s uobičajenim površinama koje svi ostali dodiruju poput kvake, prekidača za svjetlo, ručnika itd. Trudite se što manje dirati oči, usne i nos.

3. Redovito očistite površine

Ako se netko iz obitelji razboli, rizik od širenja zaraze možete umanjiti održavanjem zajedničkih površina čistima. Poslužite se sredstvima za dezinfekciju i ponovite postupak barem 2-3 puta dnevno. Isto učinite ako se netko od kolega iz vaše sobe razboli, prvi dan njegove bolesti potrudite se očistiti zajedničke prostorije i nakon toga dobro operite ruke.

4. Ojačajte imunološki sustav

Najbolji i najučinkovitiji način za izbjegavanje prehlade i gripe je jačanje imuniteta. Danas na tržištu postoje razni preparati koji vam u tome mogu pomoći, a jedan od njih je Immun44®, koji dolazi u obliku sirupa s prilagođenim okusom za djecu te u obliku kapsula za odrasle. Ne sadrži gluten i laktozu, a kapsule su isključivo biljnog porijekla.

Immun44®, između ostalog, sadrži vitamine A, B i C, folnu kiselinu, i elemente u tragovima selen i cink koji doprinose normalnoj funkciji („pune baterije”) imunološkog sustava, sadrži i antioksidanse koji neutraliziraju slobodne radikale, dok sastojak Plantovir® (ekstrakt iz biljke Cistus incanus), bogat polifenolima, djeluje prema ispitivanjima antivirusno.

Immun44® preparati se preporučuju:

  • preventivno, kod svih stanja koja potencijalno mogu narušiti normalnu funkciju imunološkog sustava odraslih i djece (mikronutritivni deficit, stres, nedovoljna fizička aktivnost, loša higijena, prekomjerno konzumiranje alkohola i cigareta itd.)
  • u aktivnoj fazi bolesti, osobito izazvanoj virusom

Immun44® je dodatak prehrani proizveden u Austriji prema najvišim standardima i s jedinstvenim inovativnim načinom iskorištavanja vitalnih hranjivih tvari u biljnim kompleksima. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Više informacija potražite na http://immun44.com.hr/ ili potražite savjet u ljekarni.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.