Školarci 07. rujna 2023.

Vaš mali chef voli kuhati? Ako nam pošalje svoj omiljeni zdravi recept, može osvojiti party za svoj razred!

Foto: Pexels
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Postoje djeca koja sve jedu i sve vole, a postoje i ona malo izbirljivija koja neće tako lako pojesti sve što im se stavi na tanjur. No, bez obzira je li riječ o gurmanu ili izbirljivcu znamo da svako dijete ima svoje omiljeno jelo i zato vas pozivamo da nam pošaljete fini i zdravi recept svog školarca koji ima perspektivu postati novo jelo na meniju školske kuhinje. Osim što će postati chef škole, pobjednik osvaja i party za cijeli razred!

Boravak u školskim klupama i druženje na velikom odmoru danas se znatno razlikuju u odnosu na vrijeme kad smo mi išli u školu. Nekada nije bilo mobitela, igralo se lovice i skrivača, popunjavali su se spomenari školskih kolega, a i zadaća je bilo manje nego danas. Svako vrijeme nosi svoje, ali ono što je ostalo jednako i što se vjerojatno prenosi s generacije na generaciju školaraca je to da je većini djece najbolji dio dana u školi veliki odmor. To je vrijeme u kojem svaki školarac može uhvatiti malo svježeg zraka, družiti se s prijateljima, ali i nešto pojesti. A da bi imala dovoljno energije za sve školske aktivnosti, djeci je u tom trenutku prijeko potreban zdrav i uravnotežen obrok

Pošaljite nam zdravi i fini recept

Bilo da imate izbirljivog školarca koji preskače obroke ili upravo suprotno od toga - malenoga gurmana, koji jede sve što mu se nudi i kojeg nikako ne možete istjerati iz kuhinje, budite strpljivi i iskoristite taj manjak ili višak interesa i prijavite ga na nagradni natječaj Budi chef škole!

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Pozivamo vašeg školarca ili školarku da osmisle recept za zdrav i ukusan školski obrok te da se prijave na natječaj "Budi chef škole". Ovim projektom, u organizaciji 24sata, želimo istaknuti važnost zdravih školskih obroka te na zabavan i kreativan način potaknuti osnovnoškolce da jedu zdravu i nutricionistički uravnoteženu hranu. 

Sve što trebate učiniti je poslati nam recept i fotografiju ili video jela putem obrasca za prijavu. Prijaviti se mogu svi polaznici osnovnih škola u Hrvatskoj, a rok za slanje recepata je 17. rujna. Pobjednika čeka super nagrada! 

Pobjednik osvaja party za cijeli razred

Na natječaj se školarci mogu prijaviti sami ili sa školskim prijateljem, ali u tom slučaju svaki sudionik mora izvršiti pojedinačnu prijavu. Stručni žiri, sastavljen od ravnatelja škole, nutricionista i poznatog chefa, odabrat će 22. rujna najbolje recepte, odnosno finaliste, na temelju sljedećih kriterija: okus, nutritivne vrijednosti i ekonomičnost obroka. 

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Na završnom eventu 30. rujna, u Rougemarin parku, finalisti će, uz podršku svojih prijatelja i obitelji, na licu mjesta pripremiti svoj recept i dati ga na kušanje dječjem žiriju. Taj će žiri na kraju odabrati pobjedničko jelo i dodijeliti autoru jela titulu chefa škole.

Osim prestižne titule, pobjednik s najboljim receptom osvaja party za svoj razred, a ovisno o uvjetima koji postoje u školi pobjednika, to jelo bit će uvršteno i u meni školske kuhinje! Usto, osigurane su nagrade za svakog finalista, pa ne čekajte dugo, prijavite svog mališana odmah! 

Sve detalje natječaja i pravila možete proučiti ovdje.

Organizator projekta su 24sata, a partneri Lidl Hrvatska i BRITA. Partnerske škole projekta su OŠ Ivana Filipovića, Zagreb te OŠ Franjo Hanaman, Drenovci.