Školarci 03. listopada 2023.

Tinkerastičan kviz s Deanom Kotigom samo u Tinker Labs-u!

Foto: PR
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kviz je oduvijek bio izvor zabave i edukacije za sve generacije, ali kada najpoznatiji hrvatski lovac iz Potjere - Dean Kotiga održi kviz u Tinker Labs školi za male znanstvenike, magija znanja postaje stvarnost. Jedan od najuzbudljivijih događaja godine u Tinker laboratoriju upravo je ovaj! Dean Kotiga pridružio se našoj djeci i održao nevjerojatan kviz koji će Tinkerići pamtiti cijeloga života. 

Dean Kotiga: Najpoznatiji lovac u Potjeri

Prije nego što zaronimo dublje u priču o ovom događaju, upoznajmo se s glavnom zvijezdom - Deanom Kotigom. Dean Kotiga jedan je od najpoznatijih lica na hrvatskoj kvizaškoj sceni, a njegova pojava na televiziji i društvenim medijima inspirirala je mnoge da se zaljube u svijet kviza i znanja.

 | Author:

Tinker Labs: Škola za male znanstvenike

Tinker Labs je škola koja potiče razvoj djece kroz eksperimente, istraživanja i igru. Ovdje mali znanstvenici otkrivaju čarobni svijet znanosti i tehnologije, razvijaju kreativnost i radoznalost te stječu temeljna znanja i vještine koje će im koristiti tijekom cijelog života.
Mnoga djeca zaziru od učenja i odlaska u školu. Kad moraju pisati test ili odgovarati pred profesorom, jedino o čemu mogu razmišljati je koju će dobiti ocjenu i što će to zapravo značiti za njihov konačni uspjeh. Je li moguće potaknuti u djeci iskrenu želju i volju za učenjem? U Tinker Labsu je sve moguće! Riječ je o centrima za učenje koja su namijenjena djeci od 4 do 12 godina koji su osmišljeni kako bi obogatili i dopunili njihovo klasično obrazovanje.

 | Author:

Možete li zamisliti učionicu u kojoj petogodišnjaci provode eksperimente i uče pojmove poput kinetičke energije? S ciljem poticanja dječje radoznalosti i kritičkog razmišljanja Tinker Labs provodi radionice za djecu predškolske i školske dobi. Naime, s obzirom na situaciju obrazovnog sustava koji još uvijek ne odgovara potrebama suvremene nastave, Tinker Labs posebno je osmišljen pedagoško-istraživački program koji uvodi djecu u svijet znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti, ali i matematike. 

Veliki susret u Tinker Labs-u

Kada je Dean Kotiga pozvan u Tinker Labs, nitko nije mogao predvidjeti koliko će to biti uzbudljivo iskustvo za sve sudionike. Djeca koja pohađaju nastavu u Tinker Labsu pripremala su se danima unaprijed, čitajući, istražujući znanstvene činjenice i ponavljajući sve što su do sada učili na Tinkeru kako bi se pripremili za ovu posebnu priliku.

 | Author:

Kviz se održao u Tinker Labs centru u Dubravi, a pretvorio se u pravu Tinker Potjeru. Dean Kotiga stigao je s osmijehom na licu i energijom koju su djeca obožavala. Bili su toliko nestrpljivi i spremni pokazati svoje znanje Kotigi! Ponosno su odgovarali na svako pitanje, a činjenica da su prvoplasirane ekipe imale 100% točnosti čini cijelu Tinker Labs ekipu iznimno ponosnom!

Tinkerići su bili oduševljeni i izrazili su želju jednoga dana sudjelovati u Potjeri, što je vrlo lako moguće s obzirom na pokazano znanje. 

Zajedničko učenje i zabava

Ovaj susret Kotige i Tinkerića nije bio samo običan kviz. Bio je to trenutak kada su se znanje, zabava i inspiracija spojili. Djeca su ne samo testirala svoje znanje, već su i naučila važnu lekciju o trudu, istraživanju i svakodnevnom učenju.

Ovaj događaj također je podsjetnik svima da se znanje treba dijeliti i da nema ograničenja kada je u pitanju otkrivanje novih stvari. Dean Kotiga je svojim sudjelovanjem pokazao koliko je važno podržavati i poticati rast djece te kako znanje može pomoći da sanjamo i dosegnemo više. Što će naši Tinkerići definitivno ostvariti jednoga dana.

 | Author:

Dean Kotiga ostaje heroj kviza, a Tinker Labs mjesto gdje se rađaju budući znanstvenici. Najbrže rastuća franšiza trenutno se nalazi na 50 lokacija u Hrvatskoj, a od ove školske godine otvorene su nove Tinker Labs škole. Znanstveni laboratorij stigao je u Dubrovnik, Makarsku, Krk, Gospić, Daruvar, Vrbovec, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelinu te u Zagreb: Novi Zagreb istok, Trnje, Sesvete i Žitnjak.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na temelju pozitivne stručne ocjene Agencije za odgoj i obrazovanje dalo je Tinker Labs programu verifikaciju te preporuku provedbe tečajeva kao izvrsne izvanškolske aktivnosti za djecu. Prijaviti se stignete već danas u ovu zanimljivu i nesvakidašnju aktivnost jer su upisi u tijeku za sve tečajeve diljem Hrvatske. Slobodno možete posjetiti vama najbliži centar i prvi sat doći potpuno besplatno. 

Više o obrazovnom procesu iza kojeg stoji cijela Tinker Labs franšiza možete saznati na www.tinkerlabs.hr ili na društvenim mrežama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.