Školarci Slobodne aktivnosti 07. svibnja 2016.

Krenite s djecom u zabavno istraživanje Australije

emu
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U suradnji s Veleposlanstvom Australije i ove se godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba predstavlja najmanji kontinent na svijetu. Program koji će u subotu Zagrepčanima približiti prirodna i kulturna bogatstva Australije, trajat će od 11 do 17 sati

Dan Australije u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu 7. svibnja. Program traje od 11 do 17 sati. Na istraživanje Australije edukatori Zoološkog vrta najmlađe će posjetitelje potaknuti posebnom putovnicom. Njome će mališani obilaziti edukativne i zabavne kutke nazvane po dijelovima Australije kako bi na kraju u Edukacijskom centru mogli preuzeti mali dar.

U Tropskoj kući zaljubljenici u morske dubine moći će upoznati veliki koraljni greben po kojem je država Queensland poznata

bradata agama | Author: Promo Foto: Promo

diljem svijeta. Bradata agama zastrašujućeg izgleda na najbolji će način predstaviti Sjeverni teritorij, odnosno sušna područja koja zauzimaju velik dio Australije. Agama nije jedini stanovnik Maksimira podrijetlom s nama dalekog kontinenta južne Zemljine polutke. Tu su i crvenovrati valabi, emu, kokošasta guska, četkastorepi penjaš i dijamantni piton. Zemlja okužena Tihim i Indijskim oceanom prirodno je izolirana, no upravo je to omogućilo da se u njoj razviju posebne biljne i životinjske vrste.

Kako bi imali što više energije za upoznavanje australske flore i faune, posjetitelje Zoološkog vrta očekuje kuhar koji će im spravljati prave australske kolačiće. One pak s viškom energije, očekuju mladići koji će ih podučavati australskom nogometu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.