Školarci Slobodne aktivnosti 20. rujna 2019.

Povedi klince na Zrinjevac i pogledajte crtić Profesor Baltazar – Augustova Treća Sreća

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svečana premijera, otvorena za javnost, održat će se u subotu, 21. rujna 2019. u 19.30 sati na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu.

Tradicija znanstvenog piknika i poruka koju ova manifestacija prenosi - da su znanje, kreativnost, dobrota i davanje istinske vrijednosti koje imaju moć kreirati stvarnost - inspirirala je Borisa Kolara, koautora originalnog serijala animiranih filmova profesor Baltazar, tog jedinstvenog uratka svjetski poznate Zagrebačke škole crtanog filma, da u svom poznatom autentičnom umjetničko-filozofskom stilu, a u čast 50-te godišnjice od nastanka prvog crtića režira jubilarni animirani film Profesor Baltazar – Augustova Treća Sreća.

U produkciji Ultra linka i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, film je nastao u zagrebačkom studiju Diedra, a uz redatelja Borisa Kolara, autorski ga potpisuju izvršni producent i scenarist Dino Krpan, glavni animator Siniša Mataić i kompozitor Vjeran Šalamon.

 | Author: promo Foto: promo

Nakon 50 godina vrijeme se promijenilo, svijet ulazi u 5. Industrijsku revoluciju, mnogi izumi Profesora Baltazara izašli iz njegovog stroja Zavrzlamatora u međuvremenu su postali svakodnevica i podigli su kvalitetu života na planeti. No, globalni izazovi su ostali isti - a djeca jednako radoznala i kreativna. Jednostavna radnja u umjetničkom animiranom formatu kojeg djeca obožavaju i opet s pričom sa sretnim krajem i pozitivnom porukom djeci – to su pedagoške i umjetničke vrijednosti koje baštini i čuva i ovaj jubilarni crtić.

Posjetitelji Znanstvenog piknika koji se održava u petak i subotu, 27. i 28.09 od 10-18 sati u perivoju dvorca Stubički Golubovec moći će uživati u njegovim projekcijama tijekom oba dana piknika na svaki puni sat na velikom ekranu iznad pozornice. Nacionalna televizijska premijera za Hrvatsku na rasporedu je na Novoj TV u subotu i nedjelju, 5. i 6. listopada 2019. u prijepodnevnom dječjem terminu.

 | Author: promo Foto: promo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.