Školarci Slobodne aktivnosti 21. svibnja 2016.

Kroz zabavnu igru upoznajte djecu sa šarenilom zagrebačkih leptira

Lastin rep/Zoo
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U zagrebačkom Zoološkom u subotu, 21. svibnja, obilježit će se Međunarodni dan biološke raznolikosti. Poseban fokus bit će stavljen na zagrebačke leptire

Međunarodni dan biološke raznolikosti u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu, 21. svibnja. Poseban fokus bit će stavljen na zagrebačke leptire.

Između 11 i 17 sati edukatori će posjetitelje Vrta upoznavati s ljepotom i važnošću biološke raznolikosti.

Hrvatska je po raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta jedna od najbogatijih zemalja u Europi, no i njima prijete opasnosti modernog doba. Smanjuju se staništa divljih životinja, pa se sve više vrsta s čovjekom mora „dogovarati“ oko svojeg mjesta pod suncem. Zbog toga je Zoološki vrt grada Zagreba pokrenuo Zelenu mrežu biološke raznolikosti kojoj je cilj u urbanim područjima stvoriti što više područja koja će lokalnim autohtonim vrstama omogućiti život, razvoj i razmnožavanje.

Danje pauče/ZOO | Author: Promo Foto: Promo

U tu se akciju mogu uključiti i pojedinci. Naime, zelenilom uređeni vrtovi i terase idealno su mjesto za život kukaca. Edukatori Vrta podučavat će građane kako da sami izmjere biološku raznolikost svojih vrtova i terasa. Zabavan je to način da upoznaju životinjske i biljne vrste koje nastanjuju hrvatsku prijestolnicu.

U posebnom edukativnom kutku građani će moći upoznati šarenilo zagrebačkih leptira. Među njima su lastin rep, danje paunče, žućak, glogov bijelac i brojne vrste plavaca.

Kako bi djeca naučila razlikovati invazivne od autohtonih vrsta životinja, moći će se uključiti u zabavnu igru i zanimljive radionice. Primjerice, i sami će moći sudjelovati u stvaranju minijaturne zelene mreže koja predstavlja onu kakva bi u Zagreb donijela pravi suživot s prirodom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.