Školarci Slobodne aktivnosti 24. travnja 2014.

Dječji bestseler iz pera popularnog autora krimića

knjiga
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Knjigom 'Prdoprah doktora Proktora' slavni Jo Nesbo dokazao je kako, pored ljubitelja napetih krimića, zna zabaviti i djecu. Kako biste svog školarca potaknuli na čitanje, u nagradnom natječaju darovali smo vam dvije knjige!

Ovog tjedna predstavljamo vam knjigu namijenjenu djeci školske dobi. Čak i ako vaše dijete nije ljubitelj čitanja, ovo će ga sigurno zainteresirati! Riječ je o knjizi 'Prdoprah doktora Proktora', prvom bestseleru za djecu popularnog norveškog autora krimića Joa Nesboa. Ona je početak serijala koji uveseljava i mlađe i starije širom svijeta. 

Dobitnici knjige tjedna!

Voli li vaše dijete čitati, čita li samo lektiru ili i druge knjige? Dva odgovora na ovo pitanje koja ste nam ostavili u raspravi ispod članka od četvrtka 24. do srijede 30. travnja u 11 sati nagradili smo našom knjigom tjedna 'Prdoprah doktora Proktora' u izdanju Fokusa. Dobitnici su ztesinic i marina@, a oni će biti obaviješteni i e-mailom.

U nagradnom natječaju mogu sudjelovati samo registrirani korisnici Klokanice, pa ako još niste, registrirajte se

Priča o vrijednosti prijateljstva

Prenosimo vam opis s korica knjige. Možda vam bude malo neugodan, ali provjereno znamo da djeca ovakav stil obožavaju:

Bila jednom jedna divna princeza koja je živjela u palači okruženoj ogromnim vrtom s najljepšim ružama i orhidejama. Ali ovo je jedna posve druga priča. U njoj se, naprotiv, radi o prdežu. Ne o onakvom malom puzavcu kojeg lukavo ispustiš pod satom matematike tako da nitko ne primijeti. Nipošto. Ovdje govorimo o pucnju iz topa, o prdežu koji pregori rupu na hlačama i šalje male dječake u svemir – i natrag.  I u njoj se još malo radi o zločestim blizancima, mongolskim vodenim voluharicama, dugačkim pudinzima od karamele i još dužim udavima. No najviše od svega u njoj se radi o tome što se događa kad se majušni Mrva s vatrenocrvenom kosom useli u Topvsku ulicu i sretne Lisu i gotovo ludog profesora jednog suncem okupanog dana malo prije 17. svibnja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.