Školarci Slobodne aktivnosti 10. svibnja 2024.

Danas počinju "Dan i noć na PMF-u" u Zagrebu, čekaju vas brojni programi i radionice

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira u petak, 10. svibnja osmi "Dan i noć na PMF-u", kako ocjenjuje u priopćenju, jedan od najznačajnijih događaja popularizacije znanosti u Hrvatskoj.

Cilj događanja je, ističu s PMF-a, potaknuti interes i znatiželju kod djece i mladih za područje prirodoslovlja, matematike i računarstva, odnosno potaknuti što veći broj mladih ljudi da odaberu studij i karijeru u ovim perspektivnim područjima.

U sklopu dnevnog programa koji počinje od  9 sati, posjetitelji će imati priliku sudjelovati na 125 raznih predavanja, pokusa i radionica, posjetiti laboratorije, te postavljati upite stručnjacima iz raznih područja prirodoslovlja.

Dnevni program održat će se u četiri zgrade PMF-a, a noćni na vanjskoj pozornici s početkom u 19 sati, na kojem će posjetitelji, uz ostalo, imati prilike i testirati svoje znanje na znanstveno-popularnom kvizu. Program će zatvoriti koncert zagrebačke rock grupe CRY Babies.

Organizatori očekuju velik odaziv javnosti te vjeruju da će "Dan i noć na PMF-u" i ove godine pružiti inspirativno iskustvo svim posjetiteljima, potičući ih na daljnje istraživanje i učenje u područjima prirodoslovlja, matematike i računarstva, kaže se u priopćenju uz napomenu da je događaj pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike i u partnerstvu s Državnim hidrometeorološkim zavodom i tvrtkom Infobip.

Više informacija o ovom događaju dostupno je na službenoj stranici PMF-a.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.