Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 16. veljače 2024.

Kako se nositi s buntovnim tinejdžerom i kako ostvariti kvalitetean odnos? Saznaj na radionici

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na radionici ćete se upoznati s elementima odnosa koji su važni za odrastanje mladih, izbjegavanje visokorizičnog ponašanja i razvoja do odrasle osobe koja je odgovorna, samopouzdana i uspješno se nosi s izazovima.

Tinejdžeri se nalaze u fazi razvoja koja ih priprema za odraslu dob. U to vrijeme odnos s njima može biti ispunjen nerazumijevanjem i sukobima. U potrazi za svojim identitetom i samostalnošću, tinejdžeri mogu biti skloni pobunama prema odraslima, posebice roditeljima, jer smatraju da ih ne doživljavaju dovoljno velikima, te da im ograničavaju njihove slobode. Biti roditelj tinejdžera ponekad je vrlo izazovno i stresno. A odnos djeteta i roditelja se nepovratno mijenja. Ako ste roditelj tinejdžera u dobi 13 – 18 godina ili radite s mladima ove dobi, pridružite nam se na radionici na kojoj ćete se u poznati s komunikacijskim alatima koje je razvio psiholog Marshall Rosenberg i koji doprinose boljoj suradnji i razumijevanju s obje strane. Nije dovoljno komunicirati. Važno je kako komuniciramo.

Na radionici ćete se upoznati s elementima odnosa koji su važni za odrastanje mladih, izbjegavanje visokorizičnog ponašanja i razvoja do odrasle osobe koja je odgovorna, samopouzdana i uspješno se nosi s izazovima. Cilj radionice je pružiti znanje koje će vam pomoći da stvorite kvalitetniji odnos s tinejdžerom.

 | Author: Promo Foto: Promo

Teme koje vas očekuju na radionici su:

  • Osnove komunikacije koja povezuje
  • Kako komunicirati s ljutitim tinejdžerom
  • Kako postići da tinejdžer traži savjet od roditelja kada donosi važne odluke
  • Razvoj povjerenja i poštovanja
  • Što s buntovnim tinejdžerom
  • Kako različiti tipovi odgoja utječu na tinejdžere
  • Obiteljska pravila za tinejdžere
  • Kako potaknuti promjene kod tinejdžera
  • Osam najčešćih rizičnih ponašanja i kako ih izbjeći
  • Kako odgajati sretnog i uspješnog tinejdžera

Vrijeme i mjesto održavanja: Četvrtak 22.2.2024. u 18h

Centar Klubko, Ilica 131, Zagreb

Cijena radionice: 40 eur

Na radionicu se možeš prijaviti putem ove prijavnice:

Voditeljica radionice je Iva Brčić, mag. soc./phil., praktičarka terapijskih tehnika za djecu i mlade, trenerica Nenasilne komunikacije u certifikaciji, dugogodišnja savjetnica za roditelje, edukatorica koja surađuje s vrtićima, školama i fakultetima na temama prevencije vršnjačkog nasilja, komunikacije s djecom i mladima, digitalne pismenosti. Vodi udrugu Najsretnija beba Hrvatska te provodi projekte usmjerene djeci, mladima i roditeljima. Njeguje holistički pristup kroz koji se ostvaruju najveće promjene.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.