Školarci 13. ožujka 2023.

Pogledali smo novu hit predstavu Ezopov kolaž u ZKL-u i oduševila nas je!

Foto: Ines Novković / ZKL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U vikendu koji je iza nas odigrane su prve izvedbe nove predstave Zagrebačkog kazališta lutaka nazvane Ezopov kolaž. Pogledali smo je među prvima i ugodno se iznenadili!

Cvrčak i Mrav jedna su od možda najčešće spominjani likovi, posebno kad djeci želimo dati do znanja da se nerad i lijenost jednostavno ne isplati. Kad ova dva lika preuzmu glavnu ulogu u predstavi, svaki nam pojasni svoju stranu priče, pa naučimo i koliko je važno marljivo raditi, ali i doživimo ljepotu zabave. Upravo je tako u novoj predstavi Zagrebačkog kazališta lutaka, Ezopov kolaž, koja je premijerno prikazana krajem prošlog tjedna.

 | Author: Ines Novković / ZKL Foto: Ines Novković / ZKL

Iako je iza Ezopovih basni već više od dva i pol tisućljeća, one ne gube na važnosti niti aktualnost, pa ne čudi stoga što je ova predstava vrlo bliska mnogim mališanima, ali i njihovom roditeljima, a oduševljenje se moglo čuti na svakoj od izvedbi ovog vikenda koje su bile rasprodane. Za ovu veselu predstavu u formi kabarea tekst je napisala Ana Tonković Dolenčić, a režirala ju je Petra Mrduljaš.

 | Author: Ines Novković / ZKL Foto: Ines Novković / ZKL

Već spomenuti Cvrčak i Mrav vode nas kroz cijelu predstavu, a dok Mrav pokušava pripremiti sve za zimu, Cvrčak nas neumorno podsjeća na važnost zabave, važnost kazališnih dasaka i zabavnog kabarea. Kroz taj kabare tako plešu Kornjača i Zec, Lav i Miš, Vuk i Pas, Lisica i Gavran, Vuk i Janje, i sve to u vrlo maštovitom izdanju. Za ovakvu kreativnu izvedbu lutaka i scenografije možemo počast odati likovnom umjetniku i filmskom redatelju Milanu Trencu, a upravo ta scena izgleda fantastično u ovoj predstavi.

 | Author: Ines Novković / ZKL Foto: Ines Novković / ZKL

Budući da se predstava temelji na formi kabarea, glumci su dobili priliku koristiti različite animacijske tehnike, pa se one mijenjaju iz točke u točku i tako itekako doprinose održavanju pažnje i zabavi na pozornici. Ovo je svakako predstava koja će biti zanimljiva onima najmanjima (predstava je za uzrast 3+), ali i onima puno većima. 

 | Author: Ines Novković / ZKL Foto: Ines Novković / ZKL

Vesele Ezopove likove na pozornici su oživjeli Marta Bolfan Ugljen, Ana Herceg, Dinka Vuković, Ivan Bošnjak, Borna Galinović i Adam Skendžić, a autor glazbe je Nenad Brkić. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.