Školarci 07. veljače 2020.

Pedijatrica iz Metkovića dr. Ksenija Kaleb proglašena je najliječnicom 2019.

1/2
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pedijatricu dr. Kseniju Kaleb Udruga hrvatskih pacijenata proglasila je ‘najliječnicom’ u 2019. Bila sam vrlo sretna, ponosna, dirnulo me jer je svrha mojeg posla i poziva da pacijenti budu zadovoljni.

Drago mi je da su u meni prepoznali nekoga tko se trudi i predano radi, rekla nam je dr. Ksenija Kaleb. Za najliječnicu je izabrana Ksenija Kaleb, najsestra je Vera Farkaš.

Pedijatricu iz Metkovića, koja je jedina prepoznala ozbiljnost zdravstvenog stanja Gabrijela Bebića koji je preminuo u prosincu 2019. od streptokokne sepse (9) i tražila hitni prijevoz do Splita, dirnulo je veliko priznanje koje joj je dodijelila Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) okrunivši je titulom “najliječnice” u 2019. Titula “najsestre” otišla je Verici Farkaš, medicinskoj sestri iz Zagreba.

Titula nosi i obvezu da se u budućnosti još više trudim

"Titula najliječnice nosi sa sobom i obvezu da se u budućnosti još više trudim i uložim u svoje znanje i vještine kako bih pacijentima još više pružila. To je titula za sve vrijedne i odgovorne liječnike. Također smatram da uvijek može još bolje, a ovo priznanje pokazatelj je da sam na dobrom putu prema tome", komentirala je Kaleb te zahvalila svima koji su je podržali jer zajedno mogu puno toga promijeniti na bolje.

 | Author: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

"U moru svakodnevnih problema u našem zvanju, preopterećenosti, ogromne premorenosti, nemogućnosti korištenja godišnjih odmora i stalnim angažmanom u liječenju pacijenata i izvan radnog vremena, svi smo složni s tim da je pedijatrija najljepša grana medicine i nikad nismo požalili što smo postali pedijatri i što se brinemo za naše najmlađe. Najveća nagrada su nam osmijeh i veselje naših malih pacijenata",  dodala je.

Svi se trebamo zapitati što napraviti da se više nikad ni jednom djetetu ne dogodi ovakva tragedija

Potvrdila je za 24sata da ju je odmah nazvala mama maloga Gabrijela te joj od srca čestitala. "Bilo joj je iskreno drago, a meni je jučer ujutro bilo preteško nju nazvati da se spomenemo njenog malog, hrabrog sina Gabrijela, koji je u četvrtak trebao proslaviti 11. rođendan. Voljela bih da je Gabrijel mogao slaviti svoj rođendan uz dječji smijeh i radost. Svi se trebamo zapitati što napraviti da se više nikad ni jednom djetetu ne dogodi tragedija koja se dogodila Gabrijelu. Očekujem puno od nadležnih da se zdravstvena zaštita u našoj dolini Neretve unaprijedi na zadovoljstvo naših pacijenata i nas samih", kazala nam je dr. Kaleb.

Podsjetimo, nakon smrti dječaka Hrvatska liječnička komora nepravedno je optužila dr. Kaleb za niz propusta. Nakon što ju je vještačenje oslobodilo svake sumnje, rekla nam je da od Komore očekuje ispriku te objašnjenje za neistine koje su joj “prišili”. Više informacija saznaj na 24sata.

Možda te zanima... Roditelji o tragediji iz Metkovića: Nemamo povjerenja u hrvatsko zdravstvo! Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.