Školarci 14. prosinca 2022.

Odaberite božićni poklon koji će vašeg mališana potaknuti na aktivnost u prirodi

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Božić „kuca“ na vrata, a to znači da je stiglo vrijeme za traženje poklona koje, iako uistinu može biti zabavan zadatak, nerijetko postane pravi izazov. Pronaći savršeno iznenađenje za vaše dijete ponekad se čini kao nemoguća misija? Bojite se da će nova igračka samo skupljati prašinu na policama, a nova odjeća ih neće dovoljno razveseliti?

Ovog Božića iskoristite priliku i odaberite poklon koji će vašeg mališana potaknuti na aktivnost u prirodi. Ne samo da ćete izbjeći skupljanje prašine na policama, već ćete pridonijeti velikoj sreći svog djeteta, ali i njegovom fizičkom razvoju i emocionalnom zdravlju. 

Zabava i zdravlje idu zajedno

Baš kao i mi odrasli, i djeca sve više slobodnog vremena provode pred raznim ekranima. Zimsko vrijeme i božićni praznici samo dodatno pogoduju toj situaciji. Osim toga, prevelike količine slatkiša i općenito nepravilna prehrana u kombinaciji s pasivnim sjedenjem ispred ekrana potiču probleme s viškom kilograma, odnosno pridonose pretilosti djece. Baš zato djecu treba poticati na fizičku aktivnost i boravak u prirodi koji utječu na njihovu fizičku kondiciju, spremnost i snagu, a pridonose i razvoju ravnoteže i širokog spektra motoričkih vještina

 | Author: Decathlon Foto: Decathlon

Osim blagodati za fizičko zdravlje, aktivnosti i boravak u prirodi, donose i pozitivan utjecaj na emocionalno zdravlje i socijalne vještine. Dodatno je dokazano kako mališani koji više vremena provode na svježem zraku razvijaju i svoju kreativnu stranu jer ova vrsta aktivnosti često iziskuje upotrebu mašte pri smišljanju novih igara i „avantura“ što između ostalog potiče i njihovo dobro raspoloženje. Osim toga, svaki roditelj zna da je boravak na svježem zraku izvrstan „ispušni ventil“ za nagomilanu količinu energije što pozitivno utječe i na dječju moć pažnje.

Kako zabavne aktivnosti u prirodi nisu ograničene samo na tople dane u godini možete otkriti uz naše prijedloge božićnih poklona za najmlađe koji će vas ovog Božića uvjeriti da zabava i zdravlje itekako mogu ići zajedno tijekom cijele godine.

Zimske radosti

Ako ste sretnici i ovih ćete zimskih praznika imati bijeli Božić ili ćete pak dio praznika provesti u snježnim planinama, idealna je prilika da svoje dijete obradujete novim sanjkama koje ćete pronaći u Decathlon ponudi, a sve kako bi snježne radosti potrajale što duže. 

 | Author: Decathlon Foto: Decathlon

Nešto iskusnijim mlađim skijašima svakako će se svidjeti Wedze skije za nešto izazovnije terene po izrazito povoljnim cijenama koje će izmamiti širok osmijeh na svakom licu. Također, za malene klizače Decathlon ima posebnu ponudu koja krije najslađi poklon – par novih klizaljki, čiji sustav trostrukog stezanja pruža dobru potporu stopalima i gležnjevima, a opcija podesivosti prati rast i do četiri veličine.

Kako bi zimske radosti protekle bez prehlada i smrznutih prstića, uz nove sanjke, skije ili klizaljke svakako uključite i skijaško odijelo, rukavice i zimske čizmice. Važno je da vaš mališan na snijegu i ledu bude ugrijan, ali i siguran zbog čega uz sve aktivnosti treba nositi kacigu koja glavu preventivno štiti od nespretnih udaraca.

 | Author: Decathlon Foto: Decathlon

Snježne i ledene radosti mališanima rijetko kad dosade, a uz nove Decathlon sanjke, tople čizmice i kacigu za sigurnu glavu, vrlo ćete ih vjerojatno morati „moliti“ da se vrate kući.

Sigurna zabava na kotačima

Naravno, u toplijim krajevima izbor zimskih aktivnosti je čak i veći, a istovremeno podjednako važan za zdravlje i tijekom svih godišnjih doba. Stoga, neka ovog Božića vaš mališan pod borom pronađe novi bicikl ili romobil iz široke Decathlonove ponude po najpovoljnijim cijenama koji će mu pružiti odličnu motivaciju za avanture na otvorenom ne samo zimi, već i tijekom cijele godine.

 | Author: Decathlon Foto: Decathlon

Za one najmlađe, odlična alternativa biciklu može biti guralica koja će vašem mališanu poslužiti kao savršena vježba za sigurno održavanje ravnoteže te ga pripremiti za pravi bicikl. Za malo veće vozače koji još nisu sigurni u svoju biciklističku vožnju idealan je bicikl s pomoćnim kotačima, dok je za najiskusnije male bicikliste koji vole avanture u prirodi brdski bicikl savršen odabir. Sve Btwin biciklističke jurilice pronaći ćete naravno u Decathlon trgovinama i na njihovom web shopu kao dio „podari sport“ ponude. 

 | Author: Decathlon Foto: Decathlon

Uz brojne bicikle, otkrit ćete i Oxelo romobile namijenjene svim uzrastima koji postaju sve popularnije prijevozno sredstvo među svim generacijama ljubitelja Decathlon proizvoda. Za one najmlađe, koji tek razvijaju ravnotežu, najsigurnije je rješenje romobil na dva kotača za prve vozačke pokušaje. S druge strane, za one malo veće, romobil s tri kotača također je izvrsna alternativa, a za nešto starije i iskusnije mališane opcija je i  romobil s kočnicom na upravljaču kao idealan izbor za usavršavanje u kontroli vožnje.

 | Author: Decathlon Foto: Decathlon

Naravno, kako bi zabava na kotačima bila sigurna, neizostavan dio poklona neka bude i zaštitna oprema poput kacige

Nova jurilica vaše će dijete potaknuti na boravak i igru u prirodi, a ujedno biti i odličan poticaj za zajedničke obiteljske aktivnosti na otvorenom. 

Saveznik za najbolji božićni shopping

Blagdani iziskuju brojne troškove – od namirnica za bogati blagdanski stol, preko božićnih dekoracija, do sve dužih božićnih shopping listi. 

Kupnja novog bicikla ili zimske opreme nije sitna stavka i možda ju je financijski izazovno uklopiti u vaš blagdanski budžet. Međutim, Decathlon se pobrinuo za sve pa tako uz širok izbor sportske opreme i dodataka za baš sve sportske aktivnosti i uzraste, nudi i najpristupačnije cijene. 

Od bicikla i romobila, do sanjki i klizaljki, po najpovoljnijim cijenama za nezaboravne zimske radosti, poklon za svog mališana ovog Božića potražite u svom najbližem Decathlonu ili samo jednim klikom na njihovom web shopu.