Školarci 11. rujna 2023.

Na što obratiti pozornost kod odabira dječjih tenisica?

1/2
Foto: PR
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tenisice su već dugi niz godina vrlo popularne kako među mlađom djecom tako i među tinejdžerima i odraslima. To je vrlo udobna i moderna obuća koju djeca mogu nositi u školu ili na druženje s prijateljima. Osim toga, popularne tenisice su sigurne te štite stopalo eventualnih ozljeda. No, o čemu treba voditi računa prilikom njihova odabira?
Tenisice se ubrajaju u omiljenu obuću koju ne vole samo odrasli nego i djeca. Prvenstveno zato što su jako udobne, a i dostupne su u širokoj paleti modela. Prilikom kupnje dječjih tenisica, osim na stil, svakako treba obratiti pozornost i na to je li određeni model prilagođen djetetovim potrebama. Važan je i odabir odgovarajuće veličine.

 | Author: PR Foto: PR

Tenisice od tkanine ili kožne tenisice za djecu?

Prilikom odabira tenisica za dječaka ili djevojčicu uzmite u obzir materijal od kojeg su izrađene. Za proljeće i ljeto bit će savršene lagane tenisice od tekstila koje će osigurati maksimalnu prozračnost čak i tijekom najtoplijih dana. Dječje kožne tenisice dobro će poslužiti tijekom jeseni i zime. Fleksibilna i mekana prirodna koža prilagođava se obliku dječjeg stopala i sprječava prekomjerno znojenje.

Visoki ili niski modeli?

Nije dovoljno pripaziti samo na materijal tenisica nego i na kroj odnosno vrstu modela. Za najmlađu djecu tu su klasične niske tenisice te one iznad gležnja. Koji će model najbolje odgovarati? Sve ovisi o vašim željama i potrebama djeteta te o godišnjem dobu. U proljeće i ljeto bolje će odgovarati niski prozračni modeli, dok će tijekom jeseni visoke tenisice iznad gležnja pružati bolju zaštitu. Međutim, upamtite da odabrane tenisice ne bi smjele biti previše krute, jer bi u tom slučaju mogle ograničiti kretanje.

Tenisice na vezanje ili čičak?

Kada kupujete dječje tenisice, razmislite hoće li bolje odgovarati one na vezanje ili na čičak traku. Ovdje su kriteriji odabira jako jednostavni. Ako je vaše dijete dovoljno neovisno da samo zna zavezati vezice, onda se nemate što dvoumiti – klasične tenisice s vezicama bit će odličan odabir. Međutim, za one najmlađe radije birajte modele s čičak trakom. Dječje slip-on tenisice na navlačenje također su moderno i praktično rješenje za svakodnevno nošenje. Nisu „rezervirane“ samo za mališane; radi se o vrlo popularnom modelu za tinejdžere, ali i one nešto starije. Potražite dječje tenisice na Ecipele.hr i iznenadite mališana zanimljivim modelom!

 | Author: PR Foto: PR

Kako odabrati odgovarajuću veličinu dječjih tenisica?

Vrlo važna stavka na koju trebate obratiti pažnju je, naravno, odgovarajuća veličina tenisica. Prilikom odabira dječje obuće zapamtite da ne biste trebali kupiti veći broj u nadi da će duže trajati. Prevelike tenisice ne samo da su neudobne nego istovremeno mogu ugroziti sigurnost mališana jer je u njima lakše spotaknuti se, pa čak i iskrenuti gležanj. Osim toga, pogrešna veličina može uzrokovati deformaciju stopala.

Zato, pažljivo izmjerite djetetovo stopalo od palca do pete. Zapišite dobivenu mjeru i usporedite je s tablicom veličina. Bilo bi dobro da tijekom isprobavanja obuće postoji još cca 5 mm slobodnog prostora između prstiju i ruba tenisica.
Udobne tenisice su obuća koja bi se trebala nalaziti u ormaru svakog djeteta. Štoviše, mnoštvo stilova, boja i uzoraka omogućuje nošenje u svim prigodama. Osim toga, vrijedi naglasiti da je ova obuća iznimno sigurna za nošenje i lagana za održavanje jer se većina modela lako pere u perilici rublja s funkcijom ručnog pranja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.