Školarci 31. kolovoza 2023.

Klinci znaju što žele kad je u pitanju torba, a mi znamo koji motivi su IN i gdje ih pronaći

Foto: Unsplash+

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Počinje nova školska godina, a to znači samo jedno - vrijeme je za kupovinu školskog pribora! Klinci i klinceze itekako znaju kakvu torbu, pernicu i bilježnice traže, no osim samog dizajna, jednako važni kriteriji su funkcionalnost, praktičnost i udobnost, posebno kada je u pitanju odabir školske torbe. Za sve roditelje koji se prvi put susreću s pripremom za školu imamo nekoliko savjeta koji će im pomoći da za svoje školarce odaberu najbolji model torbe

Početak školske godine zna biti poprilično stresan za cijelu obitelj, a ponajviše za roditelje koje čeka kupovina opreme za školu. Školarci pak imaju slatke brige, kao primjerice koju torbu odabrati, koje bilježnice su najkul i kako se odlučiti za jednu pernicu s najdražim likom iz crtića. Potpuno je normalno da djeca biraju školsku opremu s motivom omiljenih likova iz crtića ili igrica, a obzirom da polazak u školu za djecu predstavlja veliku životnu prekretnicu i suočavanje s prvim obavezama, bila bi prava šteta ne ispuniti im želju, da što zadovoljniji krenu u školu.

Što je IN kod klinaca? 

Baš kao što variraju modni trendovi, jednakom brzinom mijenja se i popularnost aktualnih crtanih filmova, video igrica i njihovih junaka. Danas su popularne Elsa i Ana, a već sutra Mala sirena. No, kada su u pitanju crtani filmovi, Disney i Marvel junaci su uvjerljivi pobjednici. Tako će vaše školarce vrlo vjerojatno trenutno zanimati školske torbe, pernice i bilježnice s motivom Mickeyja Mousea i Minnie te Spidermana. Jednako je popularna oprema za školu s motivom trkaćih automobila Hot Weels, a većinu dečki će privući i motivi dinosaura i nogometnih lopti kakve u ponudi imaju brendovi Loop Herlitz i Belmil, dok će ljubitelji video igrica prednost dati ruksaku s printom popularnih igrica Minecraft i Fortnite. Djevojčice nižih razreda će vrlo vjerojatno posegnuti za torbom s motivom vila, princeza ili jednoroga

 | Author: Sve školske torbe i setovi dostupni su u SPAR-u i INTERSPAR-u

Kad su bilježnice u pitanju, omiljene su one s potpisom brenda Wow Generation s motivima cool djevojaka, Lipa Mill s motivima životinja, Candygame s raznoraznim šarenim motivima za cure i dečke i bilježnice Gorjuss sa simpatičnim motivima djevojčica. Starije generacije vole jednostavnije ruksake kao što su ruksaci Whoosh Clasic ili Kappa i pernice Zipper i Campus, no teško je ne izdvojiti i originalne pernice u obliku Coca-Cole, dostupne u raznim bojama. Školski pribor poput olovki, šiljila, škara, gumica, nalivpera, setova za bojanje i kompleta za likovni također mora biti cool, barem ako pitate klince koji prednost daju cool i originalnom priboru. Grafitnim i kemijskim olovkama s dodacima na vrhu poput srca, perja i životinjskih figurica koje u ponudi imaju brendovi Nebulous Stars i Top Model uistinu je teško odoljeti. 

 | Author: Cjelokupan asortiman opreme za školu potraži u SPAR-u i INTERSPAR-u

Kakvu torbu odabrati za prvašiće?

Za prvašiće, ali i općenito djecu nižih razreda iznimno je važno odabrati udobnu, praktičnu i funkcionalnu torbu koja će im pomoći da se lakše nose sa školom. Evo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir prilikom odabira torbe za prvašiće:

  • veličina i kapacitet - torba treba biti dovoljno prostrana da u nju mogu stati sve školske potrepštine kao što su knjige, bilježnice, pernica i eventualno mali ručak ili užina. Pripazite da torba ne bude prevelika u odnosu na visinu i težinu djeteta kako bi je dijete moglo nositi s lakoćom.
  • ergonomija i udobnost - birajte torbu koja ima široke, podesive naramenice koje će ravnomjerno raspodijeliti težinu tereta na ramenima djeteta. Torba bi trebala imati i mekanu podlogu na dijelu koji dodiruje leđa kako bi pružila dodatnu udobnost. Najbolji primjer takvih torbi su Mitama ruksaci koji su dostupni u SPAR-u i INTERSPAR-u.

 | Author: Školsku torbu za svog školarca potražite u SPAR-u i INTERSPAR-u

  • kvaliteta materijala - odaberite torbu izrađenu od izdržljivih materijala koji će izdržati svakodnevno habanje. Vodootporni materijali mogu biti korisni kako bi se zaštitili školski materijali u slučaju kiše.
  • dizajn i motivi - torba bi trebala biti privlačna djetetu, no uzmite u obzir da su klasični i neutralni dizajni obično bolji izbor jer dijete takvu torbu može koristiti tijekom više sezona.
  • dodatni džepovi i pregrade - torba s više džepova i pregrada može olakšati organizaciju školskih stvari. Djeca će lakše pronaći ono što im je potrebno bez da sve stvari vade iz torbe.
  • sigurnost - pripazite na detalje poput reflektirajućih površina koje će djetetu pomoći da bude uočljivije u prometu, posebno ako u školu i iz škole ide pješice ili biciklom. Pojedine torbe poput Dexter ruksaka imaju reflektirajuće trake koje pomažu lakše uočiti dijete. Odličan izbor su i Wheel Bee ruksaci koji osim USB porta, izlaza za slušalice i dva powerbank džepa imaju i integrirano LED svjetlo za bolju vidljivost. 
  • težina torbe - jako je važno da torba ne bude preteška, kako ne bi opterećivala djetetova leđa i ramena. Prekomjerna težina torbe može dovesti do problema s držanjem tijela i leđima.
  • raspoloženje djeteta - u proces odabira torbe uključite i dijete, pitajte ga koje boje ili motive voli. Ako dijete ima priliku da izabere torbu koja mu se sviđa, veća je vjerojatnost da će biti i motiviraniji za školu.

Konačan izbor školske torbe ovisit će od potreba djeteta, ali se trudite izabrati torbu koja predstavlja idealan omjer udobnosti, praktičnosti i stila.

Kompletnu kupovinu za školu obavite u SPAR-u i INTERSPAR-u gdje vas čeka veliki izbor ruksaka, pernica, bilježnica i drugog školskog pribora za sve uzraste. Cjelokupnu ponudu razgledajte u aktualnom katalogu Škola na linku, a lokacije i radno vrijeme trgovina provjerite ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.