Školarci 14. rujna 2022.

Karlo (15) ima karcinom i treba našu pomoć! Da bi prikupio novac za liječenje pokrenuo dražbu na Facebook-u

Foto: www.facebook.com/profile.php?id=100084894656605
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Petnaestogodišnji dječak Karlo Magaš iz Vinjerca treba pomoć dobrih ljudi kako bi se izborio sa zloćudnom bolesti. Ovih je dana na Facebooku pokrenuta humanitarna akcija za pomoć Karlu.

Prvi dan u prvom razredu veliko je uzbuđenje za školarce i roditelje, a za dječaka iz Zadarskog zaleđa posebna radost jer nakon tri godine liječenja od karcinoma ponovno može u školu. Karlo je do sad bio na dvije operacije i 16 ciklusa kemoterapija, a obitelj ne može više pokrivati financijske troškove pa je dječak došao na ideju o dražbi

Karlo ima 15 godina i krenuo je u prvi razred srednje škole. S dijagnozom osteosarkoma (raka kostiju) nije mogao upisati pomorsku ili medicinsku školu, što je želio, pa se upisao u strukovnu gdje će učiti za limara.

"U prosincu, 2019. godine započeli smo s prvim ciklusom kemoterapija dok je u travnju 2020. godine provedena resekcija tumora i ugrađena je endoproteza. Ja sam do listopada, 2020. prošao šesnaest ciklusa kemoterapija, a nakon toga smo redovito kontrolirali stanje bolesti koja je nepredvidiva, u što sam se osobno uvjerio sredinom srpnja prošle godine kad su otkrivene metastaze na plućima", objašnjava Karlo.

10 mjeseci je karcinom mirovao, a onda su se metastaze pojavile na plućima. Uspješno je prošao i tu operaciju. I dalje svaki tjedan iz Vinjerca mora ići na kemoterapije u Dječju bolnicu u Zagrebu. Dijagnoza je šokirala obitelj, ali ih i iscrpila financijski. Uz stalna putovanja do Zagreba, Karlo treba rehabilitaciju kuka, ali i novac za skupi imunostimulans koji se pokazao kao jako učinkovit

Trgovkinja na bolovanju teško podmiruje sve troškove liječenja. Nakon nekoliko humanitarnih akcija sportskih klubova došli su na ideju da ono što su dobili na poklon stave na dražbu preko Facebook stranice „Svi uz KARLO MAGAŠ“

"Uz stalni protokol lječenja kemoterapijama, uzimam prirodni lijek za imuno sistem koji u udarnoj dozi(120 dana) košta oko 50.000kn.A uzimam ga već godinu dana.Liječim se na Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju "Mladen Ćepulić" Učestali odlasci u Zagreb (jednom tjedno), lijek za imuno sistem i ostali troškovi liječenja u današnje vrijeme koštaju jako puno i jedna prosječna obitelj u Hrvatskoj to ne može priuštiti. ZATO MI JE POTREBNA VAŠA POMOĆ", napisao je Karlo u objavi na Facebook-u.

"Već je organizirano par malih Humanitarnih akcija u kojima smo vidjeli veliko SRCE LJUDI. Na mojoj stranici ćemo objavljivati različite proizvode koji će biti na licitaciji i moći će se kupiti. Sav prihod od prodaje i donacija uplaćivat će se na dolje navedeni račun", navodi se na stranici koju i vi možete potražiti i pomoći Karlu.

Podaci za uplatu:
KARLO MAGAŠ, 23247 Vinjerac, HR
HR 59 2340 0093 1120 6840 3
Swift adresa (bic) PBZ-a/PBZGHR2X

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.