Roditelji Sretna mama 04. kolovoza 2022.

Knjiga 'Život pomalo i na brzinu' idealno je ljetno štivo za opuštanje

Foto: Privatna arhiva
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Knjiga ''Život pomalo i na brzinu” autorice Josipe Jurjević idealno je ljetno štivo baš kao stvoreno za plažu, pijesak pod nogama i šešir na glavi.

Kolovoz već teče i svima nam je na umu samo jedno – ljeto prebrzo prolazi. Imamo osjećaj da je ljeto jedino godišnje doba koje prođe, a da nismo ni trepnuli. Red posla, red odmora i već sredinom kolovoza u glavi kreću pripreme za rujanske obveze i povratak u stvarni život.

Upravo zato, kako bismo još malo produžili ljetnu atmosferu i ugođaj, donosimo vam novitet iz svijeta knjiga. Knjiga ''Život pomalo i na brzinu” autorice Josipe Jurjević idealno je ljetno štivo baš kao stvoreno za plažu, pijesak pod nogama i šešir na glavi.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva ''Život pomalo i na brzinu'' – zbirka je autobiografskih crtica iz života autorice. Knjiga za odmoriti glavu od moranja i briga. Knjiga koja će razvući usne u osmijeh, ali možda i smočiti obraz. Na jednostavan način i bez uljepšavanja prikazana je svakodnevica i sve ono malo i veliko od čega je satkan život. Jer što je život nego šaka suza, vrića smija i činjenica da za sve što valja moramo imati force.

Vjerujemo da se svatko od nas može poistovjetiti pojedinim zgodama i nezgodama koje su u knjizi opisane te je upravo to posebna čar ovih crtica koje se čitaju pitko i u jednom dahu. Donosimo jednu od njih:

Moj barba poštar

Moj barba poštar je stariji čovik s brkovima, uvik nasmijan, dobroćudnog lica, koji osim računa sa sobom uvik nosi koju lipu rič za svakoga ko prođe. Ljudikamo mi tako danas dok sam izlazila iz zgrade i pitam ga oće malo odmoriti što sad priko lita, koji dan barem, a on meni:

''Dušo, ja sam već star, ja ću na godišnji u 11. mjesecu, a sada sam pustio da kolege s djecom i mlađi idu na more. Mi smo stari tu da pomognemo mladosti.''

Srce mi se nekako stislo, a onda naraslo od radosti i veličine mog barbe poštara. Mali čovik, a tako velik.

Uživajte u čitanju i neka ljeto potraje još malo!

Knjigu će te moći nabaviti preko Web knjižare.

Josipa Jurjević je magistra logopedije, dugi niz godina radi u logopedskom kabinetu "Verbum sanum i stručna je suradnica na portalu missMAMA. Kao stručnjak najviše uživa u sitnim svakodnevnim radostima, pomaganju u savladavanju poteškoća, izmamljivanju osmijeha i prevladavanju straha od logopeda kod najmlađih. ''Oduvijek sam voljela pisati ono što osjećam i mislim i na taj način pridonijeti promjeni koja je svugdje oko nas. Uživam u društvu ljudi koje volim i nastojim se iz dana u dan usavršavati kao stručnjak te rasti i napredovati kao čovjek.''

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.