Roditelji 22. ožujka 2022.

Popusti za djecu: Znaš li što je kartica Mudrica?

Mudrica - dječja kartica
Foto: facebook/edjecjakartica.mudrica ;Mudrica je aplikacija za mobilne uređaje namijenjena roditeljima, čije korištenje omogućava pogodnosti i popuste u brojnim poduzećima diljem Hrvatske.
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mudrica je aplikacija za mobilne uređaje namijenjena roditeljima, čije korištenje omogućava pogodnosti i popuste u brojnim poduzećima diljem Hrvatske.

U vremenu ekonomskih izazova koji svakodnevno utječu na sve sfere života, planiranje obiteljskog budžeta predstavlja izazov velikom broju roditelja. U vremenu krize manje se troši na aktivnosti, sportove, izlete, a više se okrećemo osnovnim potrebama. Kako bi pomogli roditeljima u izazovnim vremenama, te omogućili pristup različitim aktivnostima po povoljnijim cijenama nastala je Mudrica - digitalna e-Dječja kartica.

Mudrica je projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Središnji ured za demografiju i mlade provodi poticajne obiteljske i populacijske mjere, a neke od njih su potpore i olakšice roditeljima. Mudrica olakšava svakodnevni život i omogućuje svim roditeljima dogovorene popuste ili pogodnosti na robe ili usluge kod dogovorenih partnera. Popis partnera, kao i dodatne informacije o pogodnostima i popustima dostupni su na web-stranici Mudrice.

Drugim riječima, Mudrica nam omogućuje da malo češće s obitelji uživamo u slobodnim aktivnostima i kvalitetnijim proizvodima koje si teže možemo priuštiti. Mudrica je dostupna roditeljima, skrbnicima i udomiteljima, dakle - svim obiteljima. 

Jednostavna je za korištenje

E-Dječja kartica je vrlo jednostavna za korištenje, a njezina aktivacija ne zahtijeva duga čekanja u redovima. Radi se o potpuno digitaliziranoj usluzi u sustavu e-Građani zbog koje građani ne trebaju dolaziti na šaltere, već sve mogu obaviti online, a uslugu upotrebljavaju koristeći se mobilnim uređajima, odnosno mobilnom aplikacijom "Mudrica". 

Kako aktivirati e-Dječju karticu?

Za korištenje e-Dječje kartice najprije je potrebno biti prijavljen u sustav e-Građani, gdje je otvorena usluga e-Dječja kartica. Nakon što ste pristupili e-Dječjoj kartici u sustavu e-Građani, možete podnijeti zahtjev za aktivaciju usluge. Ukoliko zadovoljavate uvjete za korištenje e-Dječje kartice, sustav će vam otvoriti ekran s porukom da je vaš zahtjev odobren. Nakon prijave i dobivanja aktivacijskih podataka treba instalirati mobilnu aplikaciju ''Mudrica''. Nakon jednostavne aktivacije, obiteljski lov na popuste i pogodnosti može započeti.  

Mobilna aplikacija Mudrica

Kako biste mogli koristiti pogodnosti e-Dječje kartice potrebno je s Google Play store-a ili Apple store-a instalirati mobilnu aplikaciju “Mudrica” na vaš mobilni uređaj. Nakon pokretanja mobilne aplikacije otvorit će Vam se ekran za unos ID korisnika i e-mail adrese. Nakon unosa potrebnih podataka, unesite aktivacijski kod koji će vam biti dostavljen na vašu e-mail adresu. Posljednji korak je odabir lozinke (PIN-a) koji ćete rabiti za ulaz u aplikaciju. Nakon nekoliko jednostavnih koraka, možete početi koristiti sve pogodnosti i popusti koje nudi Mudrica. 

Popusti uz e-Dječju karticu 

Popusti i pogodnosti uz e-Dječju karticu vrijede za sve, ali i povećavaju se s većim brojem djece u obitelji. Tako su prema broju djece popusti grupirani u tri kategorije:

1. kategorija - jedno dijete,
2. kategorija - dvoje djece, 
3. kategorija - troje i više djece.

Za primjer uzmimo Pučko otvoreno učilište Algebra. Prva kategorija tako će dobiti -5% popusta za dijete koje pohađa neku od razina Digitalne akademije. Druga kategorija će dobiti 7% popusta, dok će treća kategorija dobiti 10% popusta.  

Širok je spektar partnera iz kulturnog, gospodarskog, zdravstvenog, sportskog i drugih, za obitelj bitnih područja, te svatko zasebno određuje pogodnosti po kategorijama.

Uz Mudricu obitelji mogu ostvariti popuste na različite edukativne i zabavne sadržaje. Primjerice, rezervat Lokrum je omogućio svim korisnicima Mudrice popust na ulaz u rezervat. Uz Mudricu obitelj može ostvariti popust i na ulaznice za NP Plitvička jezera te brojne druge Nacionalne parkove. Tu si i popusti na brojne medicinske i zdravstvene usluge, popusti u trgovačkim lancima, restoranima i brojnim drugim poduzećima diljem Hrvatske.

Popis više od 90 partnera i sve informacije kako aktivirati e-uslugu te preuzeti mobilnu aplikaciju potražite na www.e-djecjakartica.hr.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.