Native sadržaj 04. ožujka 2024.

Tri ideje kako zdravu užinu učiniti zabavnom!

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zdrava užina može biti i zanimljiva, a donosimo vam tri ideje kako pripremiti zalogaje koje će svako dijete obožavati.

Našim najmlađima želimo osigurati najsretnije moguće odrastanje. Iako u njihovim očima to znači puno igre, zabave, putovanja i odlazaka u igraonicu, mi kao roditelji znamo da je jako važna komponenta zdravog i veselog odrastanja pravilna prehrana. Dio je to koji njima nije toliko zanimljiv kao nama, ali uz nekoliko malih trikova možeš svaki obrok učiniti zabavnim iskustvom. Moramo se složiti da zdravi obroci mogu nekada izgledati pomalo monotono, pa je na nama da ih učinimo maksimalno zanimljivima za naše najmlađe. 

Dok smo u vrijeme doručka, ručka i večere obično uz njih i možemo sudjelovati u obroku potičući ih da probaju nove stvari i pojedu svu hranu koju im pripremimo, s užinom je druga priča jer ju često jedu dok su u vrtiću ili školi pa moramo osigurati da je dovoljno primamljiva da ju dijete poželi pojesti. Koliko god takva hrana bila zdrava i fina, jednostavno i sami znate da će se vratiti u istom obliku doma ako im nije zanimljiva. 

Zato ti donosimo tri ideje kako učiniti užinu zabavnom i zanimljivom, a održati ju zdravom i bez neželjenih sastojaka. Hrenovke u nekoliko poteza možete pretvoriti u minijaturne hobotnice, sendviče u zanimljive sove, a zdrave zobene palačinke u obrok koji će izmamiti osmijeh na lice svakog djeteta. Sigurno se i sami sjećate svojih omiljenih obroka kada ste bile djeca, a možda će baš neki od ovih postati onaj koji će vaše dijete pamtiti cijeli život. 

Hobotnice od hrenovki

Sastojci: 

 | Author: Unsplash Foto: Unsplash

Priprema:

Svaku Cekin Kids Pileću hrenovčicu po dužini narežite na pola, ali ne cijelu nego samo do sredine hrenovke. Svaku narezanu polovicu dodatno narežite na pola sve dok niste dobili osam jednakih krakova. Takve male hobotnice stavite kuhati u kipuću vodu, a njihovi će se "krakovi" uvrnuti prema van - baš kao kod prave hobotnice! Uz mini hobotnice poslužite šareno kuhano povrće, integralno pecivo i omiljeni umak poput ketchupa. 

Sendvič u obliku sove

Sastojci:

 | Author: Unsplash Foto: Unsplash

Priprema:

Dvije šnite integralnog tosta zapeci do zlatno žute boje. Pomoću ruba čaše uklonite donji dio šnite kako biste dobili karakteristični oblik kao na fotografiji. Rubovi tosta koji ostanu neodrezani poslužit će kao sovine uši. Namažite obje šnite tosta maslacem, dodajte nekoliko šnita Cekin Kids Pileće šunkice ili Najposebnije salamice i prekrijte listovima zelene salate. Spojite obje šnite u sendvič. Svježi krastavac narežite na kolutiće te ih prepolovite kako biste dobili oblik krila. Kolutiće mrkve narežite u obliku nogica i kljuna kao na fotografiji, a sir na dva jednaka kruga. Posložite sendvič kao prema fotografiji i poslužite uz ploške krastavaca i mrkvice te uz svježe voće po želji. 

Nasmijane palačinke od zobenih pahuljica

Sastojci: 

  • 1 1/2 šalica zobenih pahuljica
  • 1 velika prezrela banana
  • 1 šalica + 2 žlice mlijeka po izboru

Dekoracija:

  • 1 banana
  • Nekoliko malina 
  • Nekoliko borovnica 

 | Author: Unsplash Foto: Unsplash

Priprema: 

Sve sastojke za palačinke pomiješajte u blenderu i kratko miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavi nekoliko minuta da stoji kako bi zobene pahuljice omekšale.  Pecite ih na zagrijanoj tavi na par kapi ulja. Kada se na gornjoj strani palačinki pojave mjehurići, vrijeme je da ih okrenete na drugu stranu i pustite da se još kratko peku. Banane narežite na kolutiće, a maline prepolovite po dužini kidanjem prstima, nikako nožem. Malo ohlađene palačinke posložite na tanjur ili u posudicu za užinu, dodajte na svaku palačinku po dva kolutića banane i dvije borovnice za oči i jednu polovicu maline kao usne koje se smiješe. 

Ovi obroci garantirano će se svidjeti i najizbirljivijoj djeci, a osim što su zanimljivi i posebni, isto tako su pripremljeni s najboljim namirnicama trenutno na tržištu. Cekin Kids jedini je dječji antibiotic-free asortiman na tržištu uz koji možete biti sigurni da vaše dijete jede proizvode sa sigurnim i nutritivno iznimnim sastavom. Osim Pileće Šunkice, Najposebnije Salamice i Pileće Hrenovčice koje se odlično uklapaju u ove recepte, u asortimanu možete pronaći i Pašteticu te omiljene panirance pečene u struji vrućeg zraka: Popsiće, Školicu i legendarne Dinose! Osnova ove vrhunske linije proizvoda za djecu je file pilećih prsa od mesa koje se uzgaja na domaćim, hrvatskim farmama i to bez upotrebe antibiotika. Dodatno, Cekin Kids proizvodi ne sadrže konzervanse, aditive, pojačivače okusa ili umjetna bojila, a odlikuje ih i smanjen udio soli. Bolje ne može! 

 | Author:

#antibioticfree

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.