Native sadržaj 21. kolovoza 2024.

Što danas obući za školu? Olakšajte školska jutra i sebi i mališanima uz pažljivo odabranu capsule garderobu

Foto: Pexels

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uz brojne odluke koje donosite svaki dan, neka briga oko odjeće ne bude jedna od njih.

Uz "Što danas jesti?", jedno od najčešćih pitanja koja si postavljamo svaki dan svakako je i ono "Što danas obući?". Dok stojimo pred otvorenim ormarom i biramo kombinacije, svi se nadamo nekom čarobnom odgovoru koje će nam riješiti ove nedoumice, no čarobnog odgovora nema. Kako odrastaju, mališani počinju graditi svoj stil pa ih i sam odabir modnih kombinacija veseli, no dok su još mali, ta odgovornost je na nama pa tako moramo razmišljati ne samo što ćemo mi obući, nego i što ćemo izabrati za njih. Kao što smo rekli, čarobni odgovor kao i čarobni štapić nemamo, no imamo iduće najbolje rješenje - capsule ormar.

Jutra su jednostavnija uz capsule garderobu

Koncept capsule ormara podrazumijeva pažljivo odabranu kolekciju odjeće, obuće i modnih dodataka koji se svi mogu međusobno kombinirati i tako stvoriti maksimalan broj kombinacija uz minimalnu količinu odjeće. Dobro osmišljena capsule garderoba omogućit će vam, primjerice, da posegnete u ormar i izaberete bilo koju majicu i hlače, sigurni da će odgovarati jedno uz drugo. Istu stvar možete napraviti i za garderobu svoje djece, a osim što će odabir svakodnevnih kombinacija biti lakši, trošit ćete manje novca na odjeću i sama kupovina odjeće bit će jednostavnija jer ćete znati točno što tražite. 

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Kako stvoriti capsule garderobu za svoje dijete?

Najbolje vrijeme za stvaranje capsule garderobe je smjena sezona kada ionako trebamo krenuti u potragu za novom odjećom za klince. Ne postoje stroga pravila kojih se trebate pridržavati kod odabira odjeće za svoje dijete kada je u pitanju stil jer ipak je svako dijete drugačije i ima različite želje. Umjesto toga, postoji nekoliko smjernica koje točno komade birati kako bi si olakšali svakodnevicu. 

Odaberite paletu boja

Ne kažemo da djeca trebaju biti od glave do pete obučena u jednu boju, ali će vam jutarnje oblačenje biti puno jednostavnije ako se držite određene palete boja znajući da ih možete bez problema kombinirati. Neutralne boje će ipak biti najbolje za hlače, jakne i slično, ali svakako uz ove neutralne komade dodajte i dvije ili tri jarke boje. U ormaru ćete sigurno imati nekoliko omiljenih i kvalitetnijih komada, pa je najbolje paletu boja prilagoditi njima. 

 | Author:

Započnite s desetak komada za svaki dan

Možda će vam se na prvi pogled ovo činiti kao premalo odjeće, no vidjet ćete da će biti sasvim dosta budući da će broj kombinacija biti značajno veći nego kada odjeću kupujete bez plana. Primjerice, ako vaše dijete tek kreće u školu, njihova jesenska garderoba trebala bi izgledati ovako: 

  • 8 do 10 majica ili 5 majica i 4 haljine
  • 2 para traperica
  • 3 trenirke
  • 3 hoodice
  • 3 veste
  • 1 jakna za kišu
  • 1 topla jakna
  • 1 čizmice
  • 2 tenisica. 

U ovaj popis ne ulazi donje rublje i čarape, no njih nikada ne možemo kupiti previše. 

Napravite detaljan plan

Lako je izgubiti se u bogatoj ponudi odjeće za djecu, pa je upravo zato u kupovinu potrebno ići s dobro razrađenim planom. Neka taj plan ne ostane samo u mislima, zapišite ga na papir ili u pametni telefon i jednostavno stavljajte kvačice pored svakog kupljenog komada. Ako pronađete koju krpicu koja nije na popisu, a savršeno se uklapa u kolekciju, dopustite si malo odstupanja od popisa, no ne previše jer svaki komad viška samo će otežati odabir kombinacija. 

Pronađite omiljenu trgovinu u kojoj ćete kupiti sve

Potraga za odjećom koja će stvoriti savršenu capsule garderobu bit će puno jednostavnija ako kupovinu obavite u jednoj ili eventualno dvije trgovine jer ćete tada moći kombinirati komade kako ih kupujete i biti sigurni da ste donijeli pravu odluku. Online kupovina također je odlično rješenje jer nam daje priliku da opušteno usporedimo komade koje biramo i predomišljamo se bez vremenskog pritiska. 

 | Author: Sport Vision Foto: Sport Vision

Odlična destinacija na kojoj možete potražiti sve za prvi odlazak ili povratak u školske klupe je Sport Vision. Od majica dugih i kratkih rukava, haljina, suknji, trenirki i jakni do tenisica, čarapa i ruksaka - u Sport Vision Back to School ponudi pronaći ćete baš sve potrebno za školu i capsule garderobu i to po odličnim cijenama. Zato zapamtite ova korisna pravila i s dobro razrađenim planom krenite u shopping u najbližu Sport Vision prodavaonicu ili web shop

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.