Native sadržaj 21. kolovoza 2024.

Što je sve potrebno prvašićima? Otkrijte i osvojite 100 eura na poklon kartici!

Foto: Deichmann

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Opremite svoje mališane za prvi dan škole što lakše i zabavnije, a prisjetite se i svog prvog dana škole jer će vam osigurati priliku da osvojite odlične nagrade!

Kada bismo vas pitali sjećate li se svog prvog dana škole, vjerujemo kako bi većina odgovorila kako se sjećate barem jednog detalja. Možda je to trenutak kada ste prvi put ušli u učionicu ili se možda sjećate prvih prijatelja koje ste upoznali, no jedno je sigurno - prvi dan škole jedan je od najvažnijih dana djetinjstva. Ono što se sigurno ne sjećate je koliko je taj dan bio važan i za vaše roditelje. 

Sada kada ste i sami roditelji prvašića, možete razumjeti njihove osjećaje i važnost ovog dana. Kako biste svojim mališanima osigurali opušten i veseo prvi dan škole, lako je zanijeti se i kupiti previše opreme koju na kraju dana djeca neće koristiti, a vi ćete nepotrebno potrošiti previše novca. Kako biste to izbjegli, donosimo vam vodič što vam je zaista potrebno, a u čemu se ipak ograničiti. 

Knjige i bilježnice

Naravno, najvažnije je da djeci nabavite sve potrebne knjige, a popis što nabaviti će vam osigurati vam škola. I dok oko potrebnih knjiga nema puno razmišljanja, nedoumice nastaju kada su u pitanju bilježnice. Odabir bilježnica možete prepustiti djetetu, no kupite ih samo onoliko koliko ih je zaista potrebno. Kada dijete vidi sve te šarene sličice na naslovnicama bilježnica teško mu je reći ne, no jednostavno moramo budući da će većina tih bilježnica završiti negdje na polici, netaknuta. Ne zaboravite i na omote za knjige te naljepnice za ime. 

 | Author: Deichmann Foto: Deichmann

Pernica

Možda za vas nije toliko važno kakvu će pernicu vaš školarac imati, no za njih je to jedna od najuzbudljivijih stvari. Od likova iz omiljenih crtanih filmova, do superjunaka ili motiva omiljenih životinja, svaki će prvašić točno znati što mu se sviđa, a na vama je samo da pristanete. Svakako dopustite svom školarcu da sam bira pernicu, velike su šanse da će to biti uspomena koju će nositi cijeli život.

Torba

Kod odabira torbe za školu ipak biste malo trebali intervenirati, budući da je osim izgleda, jako važno i da je udobna i kvalitetna. Sportski ruksaci odličan su odabir torbe za školu jer su napravljeni tako da na što udobniji način rasporede teret na leđima djeteta. Znamo da knjige koje djeca danas moraju nositi u školu nisu nimalo lagane, zato nemoj štedjeti kada je u pitanju torba za školu. No to ne znači da dobra torba za školu mora biti skupa - najudobnije ruksake po odličnim cijenama za sve uzraste potražite u Deichmann ponudi. 

 | Author: Deichmann Foto: Deichmann

Ruksake za sve uzraste potražite u Deichmann Back to School ponudi

Školski pribor

Još jedna stavka oko koje lako možemo pretjerati je školski pribor. Olovke, markere, bojice, šarene kemijske olovke - u kupovini svih ovih stvari i mi uživamo, kako ne bi i naši klinci. I ovo je jedan trenutak kada trebamo prakticirati umjerenost, iako nije lako oduprijeti se olovci s čupavim privjeskom koji svijetli dok pišemo. Pokoja šarena sitnica je neizbježna, a od stvari koje uistinu trebate, ne zaboravite olovke, šiljilo, gumicu, bojice, markere, ravnalo, škare, ljepilo, papir, fascikl i košuljice za papire. Popis stvari što je potrebno od pribora za likovnu kulturu trebali biste dobiti od škole, a on obično uključuje vodene bojice, tempere, voštane boje, plastelin, kolaž papir, flomastere i likovnu mapu.

Boca i posuda za hranu

Jednom kada krene u školu, dijete više neće imati osobu uz sebe koja će moći konstantno brinuti o tome pije li dovoljno vode. Zato jedino što možemo napraviti je poslati ih u školu s prikladnom bocom i objasniti zašto je važno da ju i koriste. Boca za vodu ne mora biti skupa, važno je samo da je izrađena od materijala koji ne ispušta štetni BPA u vodu, odnosno da je BPA free te da se može dobro zatvoriti kako ne bi curila po ruksaku. Većina djece danas ima osigurane obroke u školi, no čak i tada rado spremimo školarcima zdravi snack za školu, a u tom nam je slučaju potrebna jednako kvalitetna posuda za hranu. 

 | Author: Deichmann Foto: Deichmann

Odjeća i obuća

Odabir odjeće i obuće za školu također bi trebao biti zajednički zadatak za djecu i roditelje, a cilj je jasan - udobna, kvalitetna odjeća i obuća koja će najprije biti funkcionalna, a zatim i odlično izgledati. Kod odabira odjeće, važno je obratiti pozornost da je napravljena od prirodnih materijala kao što su pamuk i lan, a kada je u pitanju obuća, udobnost dolazi prije svega.

Kako biste si olakšali potragu za udobnom i trendi sportskom i modnom obućom, zajedno se zaputite u najbližu Deichmann prodavaonicu. Deichmann Back to School ponuda prepuna je svega potrebnog za prvi odlazak, ali i povratak u školske klupe, a vi možete sasvim bezbrižno pustiti dijete da i samo bira omiljene komade, sigurni da biraju samo najbolje. 

 | Author:

Tenisice za sve uzraste potražite u Deichmann Back to School ponudi

Podijeli uspomenu iz školskih dana i osvoji Deichmann poklon bon 

Vaš je zadatak osigurati mališanima što opušteniji i zabavniji prvi dan škole, a kako biste pripreme obavili uz što manje stresa pomoći će vam missMAMA portal i Deichmann. Sve što trebate je odgovoriti na nagradno pitanje "Koje su vaše najdraže uspomene iz školskih dana?", unijeti svoje podatke, a tri najkreativnija odgovora osvojit će Deichmann poklon bon u vrijednosti 100 eura. Sudjelovati možete do 21. rujna zato brzo krenite na putovanje kroz uspomene!

 

Fill out my online form.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.