Native sadržaj 30. listopada 2023.

Kako zabaviti djecu i izbjeći dosadu kada dođu sivi i hladni dani

Foto: Unsplash Društvene igre su jedan od najboljih načina kako se cijela obitelj može zabaviti u toplini doma

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Idu nam kraći i hladniji dani, a roditelji se pitaju kako zabaviti djecu kod kuće. Umjesto da djeca provode sve vrijeme pred ekranom, postoje aktivnosti koje će aktivirati njihovu maštu i znatiželju, a u nastavku donosimo nekoliko odličnih u koje se može uključiti cijela obitelj!

Jesenski dani donose čarobne trenutke šarenila lišća i mirise toplih sezonskih delicija, no isto tako donose i hladne, maglovite i kišne dane zbog kojih sve više vremena provodimo u domu. Za roditelje jesen može predstavljati izazov kada je u pitanju zabava djece i održavanje kućnog mira. Upravo zato vam donosimo nekoliko kreativnih načina kako zabaviti svoje mališane u toplini doma i istovremeno uživati u ovim predivnim, ali hladnim danima.

Kreativno kuhanje i pečenje

Hladni i kišni jesenski dani su idealni za kreativno kuhanje i pečenje sa svojom djecom. Zajedno možete isprobati nove recepte, praviti ukusne kolače, muffine ili čak pripremiti vlastite pizze. Dok se smjesa peče u pećnici, cijela kuća će zamirisati ukusno, a vaši mali kuhari će biti ponosni na svoje kreacije. Uz to, kuhanje potiče razvoj motoričkih vještina kod djece, a matematika (mjerenje i doziranje sastojaka) postaje zabavna aktivnost.

 | Author: Pexels Foto: Pexels Zajedno možete isprobati nove recepte i tako uživati u kuhanju

Umjetnički kutak

Ima li nešto bolje od stvaranja umjetničkih remek-djela s djecom? Postavite umjetnički kutak s bojama, kolažima, flomasterima, papirima i bojankama te zajedno crtajte, slikajte i izrađujte razne likovne radove. Ovo je odličan način za razvijanje kreativnosti kod djece i stvaranje trajnih uspomena. Osim toga, umjetnost potiče izražavanje emocija i razvoj motorike kod najmlađih.

Čitanje i pričanje priča

Jesen je savršeno vrijeme za basne, bajke i druge avanture omiljenih likova dječjih knjiga. Stvorite čarobno okruženje uz udobne jastuke i dekice i čitajte priče svojoj djeci. Ili, ako su već stariji, potaknite ih da sami čitaju i zatim razgovarate o pročitanome. Čitanje ne samo da potiče jezične vještine kod djece, nego i razvija ljubav prema knjigama i obogaćuje njihov rječnik.

 | Author: Pexels Foto: Pexels Napravite ugođaj kampiranja u vlastitom dnevnom boravku

Jesenske pustolovine u dnevnom boravku

Kada vani pljušti kiša, unutar kuće možete stvoriti šumsko okruženje za svoje mališane. Koristite stol i pokrivače kako biste napravili šator, a potom organizirajte "kampiranje" u dnevnom boravku sa svim njihovim omiljenim plišanim igračkama. To će iznenaditi djecu i omogućiti im da razvijaju maštu i osmisle vlastite avanture kako bi pobijedili dosadne jesenske dane. Osim toga, ovakve igre potiču i suradnju te razvijaju motoričke vještine.

Društvene igre

Društvene igre su jedan od najboljih načina da se cijela obitelj okupi i provede kvalitetno vrijeme zajedno. Osim što potiču razmišljanje, suradnju i razvijaju intelektualne vještine kod djece, društvene igre će istovremeno omogućiti obitelji da se poveže i stvori posebne trenutke zajedništva. U potrazi za najboljim društvenim igrama ne morate napustiti toplinu doma jer web shop Pandin brlog ima sve najnovije društvene igre za sve uzraste. 

Za najmlađe članove obitelji savršena društvena igra je Wibble Wobble, odnosno Njihalica tražilica. Zabava ove fantastične igre leži u ogromnom napuhanom tornju koji sadrži mnoštvo raznih jednostavnih slikovnih prikaza pojmova poput hrane, životinja, drveća, sportskih rekvizita i slično. Zadatak igrača je izvući karticu s ilustracijama te u zadanom vremenu pronaći iste na velikom tornju. Pobjednik je, naravno, onaj koji najuspješnije odradi svoj zadatak. Veliki toranj na napuhavanje napravljen je od čvrstog i izdržljivog materijala kako bi lakše podnio izazove koje mu mališani spremaju, a baza tornja se sastoji od malenog spremnika koji se napuni vodom (cca. 2-3 litre) kako bi toranj u svojoj bazi bio stabilan, ali i lelujav. Jer u tome leži Wibble Wobble zabava!

 | Author: Pandin brlog Foto: Pandin brlog Wibble Wobble i ReSound društvene igre

U kući vam živi barem jedan pametnjaković koji tvrdi da ima pamćenje poput slona i uvijek je u pravu jer “nema šanse da je krivo zapamtio”? Onda je nova zabavna društvena igra ReSound baš za vašu obitelj! Elektronska igra koncipirana je tako da kroz igru igrači testiraju s ostalima kapacitet memorije pamteći sljedove zvukova koje uređaj reproducira. Uređaj reproducira neki od četiri vrste zvukova (melodije, glasanje životinja, promet ili ljudi), a na igraču je da ponovi redoslijed reprodukcije kako bi ostao u igri. Kako igra odmiče, teže je pamtiti slijed zvukova čiji broj se povećava, a pobjednik je onaj koji posljednji ostane u igri - i taj s pravom može reći da ima izvrsno pamćenje. Igru dijete može zaigrati i samo, pa uvježbati važnu vještinu pamćenja te kasnije impresionirati protivnike!

Jeste li spremni tjedan dana prati suđe iza svakog ukućana? Ili kositi travu u vrtu? Možete li dokazati svojim klincima da još uvijek “niste za baciti”? Pobijedi roditelje društvena igra uzbudljiva je i poučna za svakog sudionika, a igra, smijeh i vjerojatno pokoji živčani slom su zajamčeni! Igru igraju roditelji protiv djece, a prije početka utvrđuju se pravila oklade – roditelji će ako izgube napraviti nešto djeci primamljivo, a djeca se obvezuju na isto za roditelje. Bacanjem kockice igrači se kreću po ploči za igru i usput rješavaju izazove. Kartice su podijeljene generacijski, što znači da roditelji odgovaraju na pitanja primjerena njihovoj dobi, a isto tako i djeca. Na svom putu do pobjede igrači moraju rješavati izazove, a tim koji prvi stigne do cilja može se naslađivati, ovaj, khm, uživati u benefitima dobivanja oklade!

 | Author: Pandin brlog Foto: Pandin brlog Društvene igre Pobijedi roditelje i Vjerko Zvjerko

Nahranite vjevericu Vjerka Zvjerka! Kako? Igrač baca kocku i hrani ga prikazanim brojem i bojom žireva. Dok ga igrač hrani, ostali promatraju Zvjerkove oči – kada se zatvore, Vjerko Zvjerko će zbog pretrpanosti ispljunuti žireve. Svaki igrač ih mora skupiti brže i više od svojih suigrača kako bi pobijedio. Svi koji zaigraju ovu zabavnu društvenu igru dobit će sate i sate odlične zabave, a jedna proždrljiva vjeverica bit će nahranjena!

Još veći izbor društvenih igara kao i druge igračke koje će zabaviti djecu svih uzrasta tijekom cijele jeseni i zime potražite na Pandin brlog web shopu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.