Native sadržaj 20. lipnja 2024.

Jedan mali Mate želi da njegov DV Fijolica dobije novu liniju i malo hlada na dvorištu - da djeca mogu plesati i pjevati

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte priče kojima je nominirano deset finalista i glasajte za vrtiće koji će osvojiti potporu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura - u ovom krugu to su četiri vrtića!

Portal missMAMA i Pampers ponudili su vam priliku da pomognete vrtiću kojem želite, a vi ste to objeručke prihvatili! Pred vama je 10 najboljih priča pristiglih tijekom šestog i posljednjeg kruga natječaja Digni prstić za svoj vrtić. Priče koje dobiju najviše glasova priskrbit će nagradu vrtićima koji su predstavljeni u pričama. U ovom, posljednjem krugu to će biti čak četiri vrtića!

Glasovanje će trajati od 21. lipnja do 30. lipnja. Glasovi čitatelja odlučit će koje su priče najbolje, pa će dva vrtića koja osvoje najviše glasova dobiti potporu u vrijednosti 3000 eura, dok će iduća dva po broju glasova dobiti potporu u vrijednosti 2000 eura. 

Glasajte za DV Fijolica, Bakar

Pročitajte priču s kojom je nominiran DV Fijolica

Dragi čitatelji, ispričati ću vam svoju priču. Priča je to o junaštvu i pravom prijateljstvu. Jer, iako sam još mali, već znam koliko znači prijatelj pravi. A tome je tako zato jer moj vrtić najbolji je. U mom vrtiću tete i roditelji pravi su junaci i za mene činili su baš velike stvari. Uzor su veliki djetetu svakom i nekada baš mogu zamisliti kako čak i lete zrakom. U Bakru nalazi se naš vrtić mali. Reći ću vam i zašto mi jako, jako fali. Napali me neki zločesti patuljci. Tako mama meni kaže. I u vrtić nisam više smio ići. Već godinu i pol dana, fali mi jako svakoga dana. Ali moje tete nisu dopustile da u ovoj priči budem sam. Svo ovo vrijeme na mene misle, evo kako...

Toga prvoga dana, dok je mama tužna bila, prva ju je teta Dolly zagrlila. Kada u bolnici nisam mogao baš ništa jesti, zvale su me tete i prijatelji na video poziv da skupa jedemo i da se ne zaboravimo. Dok sam danima u bolničkoj sobi zatvoren bio, moji prijatelji poklone su mi pripremili i u bolnicu ih poslali, svašta lijepoga mi nacrtali i obojali, od papira velike ruke izrezali da me grle kada oni ne mogu. Ni na moju seku zaboravili nisu, i njoj su pravu potporu pružili jer i ona je prije škole ovdje provela mnoge sretne dane. Snimali su s mamama/tatama video uratke da me razvesele i ohrabrujuće mi poruke slali. Kako li su samo vrijedni bili, koliko su me samo obradovali. Sve su tete moje, zajedno s ravnateljicom Irenom i našom vrijednom nonom Maricom, za mene palačinke pekle i u humanitarnoj akciji sudjelovale. I moji prijatelji i njihovi roditelji, za mene su čuda činili. I svi su se ujedinili, za mene!

I zato JA sada želim njima reći HVALA i cijelom svijetu objaviti...moj vrtić mali je, ali poseban i nježnosti pun. I kada je teško, tu ne ostaješ sam. I to što vrijeme leti, i to je manje važno. Jer, još uvijek oni na mene misle, na sve paze i baš će da me razmaze. Kada rođendan sam 4. slavio, s njima sam ga u dvorištu vrtića proslavio, iako se još u vrtić nisam vratio. Znam da će im najveća nagrada biti dan kada ću se ja u vrtić vratiti. Ali što ne bi, pored toga, i malo se opremili.

Baš neki dan sam kraj vrtića s mamom prolazio. Svi na ogradi su bili u čas pa sam se u dvorištu opet s njima malo poigrao. I baš kada htjeli smo otplesati RIM TIM TAGI DIM, kaže teta da linija ne radi dobro više... I eto meni ideje... Mi volimo da plešemo i u dvorištu da se rashladimo, a svaka nagrada uvijek dobro dođe... za liniju, zvučnike i sitnice još neke... za malo više hlada u dvorištu. Ma najbolje o tome znaju naše tete. I kada uskoro se vratim, da cijeli Bakar zna da DV Fijolica najbolje zvučnike ima. Imao bih vam još puno toga za reći, ali priči ne bi bilo kraja. Kad već oni se ne hvale sami, ja ću da ih pohvalim svima! I tako sam vam, za sada, došao do kraja. Pozdravlja vas mali Mate iz Bakra grada!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.