Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 12. prosinca 2023.

Ultimativni vodič za izbor pravih pelena: Zašto su neke ipak bolje od drugih i kako odlučiti koje

Foto: Unsplash

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad biramo za svoje dijete, onda biramo ono najbolje. A kad je u pitanju bebina koža i bebina ugoda, onda u obzir dolazi samo – najbolje od najboljeg.

Ono čemu se najčešće dive novi roditelji, ali i svi koji se nađu u prisutnosti tog čudesnog bića koje je tek stiglo na svijet, je miris bebe i – ta njihova divna, meka, nova koža. Znamo da će se ta koža još toliko puta u životu promijeniti, zadebljati i očvrsnuti, ali u onim prvim je godinama tako tanka i osjetljiva, a mi je želimo sačuvati od svega što bi joj moglo naškoditi.

Važno je zaštititi cijelu površinu bebine kože, ali većina je ipak nekako na sigurnom – prekrivena odjećom, manje izložena nekim agresivnim utjecajima izvana. A onaj dio koji nam već poslovično služi kao pojam najnježnije kože – bebina guza – izložen je upravo takvim ne baš nježnim i blagim utjecajima. Iako znamo da je beba sva mirisna i nježna, ono što bebe ispuste u pelenu nije baš takvo. Mokraća i stolica moraju ostati što dalje od bebine kože.

 | Author:

I to je upravo ono što pelene Pampers Premium Care rade jednostavno bolje od drugih pelena.

Kad primimo u ruke Pampers Premium Care pelenu, prvo što će nam pasti na pamet jest „Kako je tanka! Nemoguće je da sve upije!“ No, prevarili bismo se kad bismo ostali na tom i ne dali joj priliku da se dokaže i pokaže svoje najbolje karakteristike.

A evo koje su najbolje strane pelene Pampers Premium Care:

Čuva nježnu kožu snažnim upijanjem

Pampers Premium Care pelene imaju posebno razvijen sustav dodatnih kanalića za upijanje, koji pomažu u ravnomjernoj raspodjeli vlage. To će bebi pružiti najnježniji način upijanja i vrhunsku zaštitu kože i do 12 sati. Čak i bebe s najosjetljivijom kožom sigurne su u ovim pelenama, a roditelji mogu odahnuti i manje vremena posvetiti mijenjanju pelena – jer ove pelene štite kožu od pelenskog osipa i iritacije kože.

Mekana i prilagodljiva

Pelene Pampers Premium Care su nevjerojatno mekane i rastezljive na mjestima na kojima je to od ključne važnosti – nježno omataju bebine noge i trbuh, pružajući dovoljno elastičnosti da bebi ne bude nelagodno i da joj savršeno pristaju bez obzira na građu. Dizajnirane su ujedno tehnologijom 360 stupnjeva, koja pomaže pri rastezanju pelene i prilagođava se bebinim pokretima kako bi spriječila curenje.

Prozračna pelena

Materijal pelene izrazito je prozračan, s mikroporama koje propuštaju svježi zrak prema unutra, kako se koža ne bi uparila, te ispuštaju vlažan zrak prema van. U tom dodatno pomaže i sustav brzog sušenja, koji pomaže koži kako bi nesmetano disala. Osim tog, taj prozračni sloj sadrži i losion koji dodatno pomaže očuvati bebinu kožu i zaštititi je od iritacija.

Izdržat će duge noći

Iako se na prvi pogled čini kao nema šanse da ta tanka pelena izdrži puno, ona može djetetu omogućiti i do 12 sati zaštite. Da, to znači da ćete se rjeđe morati buditi, odnosno da ćete moći provesti noć bez ijedne promijenjene pelene. Za to je zaslužna ona tehnologija odvodnih kanalića koja sprječava curenje i drži mokraću podalje od bebine kože – a sve je to vrlo kompaktno i gotovo nevidljivo izvana što se oblika pelene tiče.

Pokazatelj „napunjenosti“

Svaka Pampers pelena ima na prednjoj strani indikator vlažnosti. To je jedna žuta crta, gotovo nevidljiva jer je na najbolji mogući način uklopljena u dizajn. Kako ta žuta linija počinje, odozdo prema gore, poprimati plavu boju, tako znaš da se pelena puni. Nema nepotrebnog pipanja, otvaranja pelene i slično.

Ima onaj divan Pampers miris

Pampers pelene su možda jedine pelene koje tako fino mirišu. No, nije to nikakav jaki, neprirodan miris, već vrlo blag, blago puderast, miris koji nas podsjeća na miris nove bebe. No, nema razloga za brigu, ovaj je miris ne narušava onu karakteristiku – hipoalergenost. U ovom božanstvenom mirisu uživat ćete više vi, nego beba, ali zašto i ne biste!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.