Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 07. veljače 2024.

U vrtićima se djeca odgajaju i obrazuju, a ne samo čuvaju

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Da bi djeca u vrtiću dobila priliku za odgoj i obrazovanje, puno se uvjeta mora ispuniti. Na panelu koji je organizirao portal missMAMA u suradnji s Pampersom razgovaralo se upravo o ovoj važnoj temi.

Često se može čuti kako mnogi smatraju da su djeca koja borave u vrtićima tamo samo zato da ih ima tko čuvati. No, to je toliko daleko od istine. Vrtići su odgojno obrazovne ustanove i upravo su ti ciljevi dobro poznati i odgojitelji(ca)ma i stručnom osoblju vrtića, a vole o njima čuti i roditelji djece koja pohađaju vrtićki program.

Istina je da se upravo odgoju i obrazovanju posvećuje velika pažnja, i to na razne načine. A koji su to načini, otkrile su nam sudionice panela pod nazivom „U vrtićima se djeca odgajaju i obrazuju, a ne samo čuvaju“, koji je organizirao portal missMAMA u suradnji s Pampersom.

Tijekom panela stručni pogled iz svojih kutova omogućile su nam psihologinja Lea Cikron, mag.psych i odgojiteljica Antoneta Kantoci, mag. praesc. edu. Svoj pogled s one druge, itekako važne, roditeljske strane, kao mame djece vrtićaraca, donijele su nam Nina Slišković, radijska voditeljica, te Martina Kovačević, bacc.therap.occup.

U ugodnom i poučnom razgovoru doznali smo cijeli niz važnih i korisnih stvari zbog kojih smo još više uvjereni da je vrtić mjesto gdje naša djeca provode ispunjene dane, koji imaju cilj pripremiti ih što bolje za školu i život. Kojih tema su se sve dotaknule i kako je tekao cijeli panel pogledajte u nastavku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.