Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 21. veljače 2024.

U DV Grlica njeguje se posebno vanjska aktivnost, a bilo bi lijepo da to vrijeme bude još ugodnije

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte priče kojima je nominirano deset finalista i glasajte za vrtiće koji će osvojiti potporu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura

Portal missMAMA i Pampers ponudili su vam priliku da pomognete vrtiću kojem želite, a vi ste to objeručke prihvatili! Pred vama je 10 najboljih priča pristiglih tijekom drugog kruga natječaja Digni prstić za svoj vrtić. Priče koje dobiju najviše glasova priskrbit će nagradu vrtićima koji su predstavljeni u pričama. 

Glasovanje će trajati od 21. veljače do 29. veljače. Glasovi čitatelja odlučit će koje su priče najbolje, pa će vrtić s pričom koj osvoji najviše glasova dobiti potporu u vrijednosti od 3000 eura, dok će idući po broju glasova dobiti potporu od 2000 eura. 

Glasajte za DV Grlica, Bilje

Pročitajte priču s kojom je nominiran DV Grlica, Bilje

Djeca trebaju trčati,
djeca trebaju skakati,
djeca se trebaju penjati,
djeca trebaju naučiti padati!
Djeca trebaju loptu nabijati,
djeca trebaju golove zabijati,
neka svi nauče trice pucati
i tenisku lopticu reketom zakucati!
Neka im tricikli i bicikli nisu strani
i neka im u igri na zraku teku dani!

Dječji vrtić Grlica veliku pažnju pridaje tjelesnim aktivnostima djece te boravku na zraku. Redovito provodimo tjelesne aktivnosti s djecom, kako unutar, tako i izvan vrtića. Sustavno radimo na edukaciji djece i roditelja o važnosti boravka na zraku i važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima nasuprot sve više prisutnom sjedilačkom načinu života današnje djece i mladih.

Za obogaćivanje igre djece na otvorenom naši odgojitelji osmišljavaju različite zabavne i razvojno-poticajne igre i aktivnosti. No, kako bi te aktivnosti bile još bogatije, imamo potrebu za još nekim rekvizitima koji bi dodatno potaknuli motorički razvoj, a ujedno i obogatili boravak djece na otvorenom. Stoga za djecu planiramo nabaviti sljedeće:

- dječje koševe i lopte za košarku

- dječje golove i nogometne lopte

- mreže, rekete i loptice za badminton i tenis.

Najveću potrebu, zapravo, imamo za spremištem za rekvizite - vrtnom kućicom, u kojoj bi sve što posjedujemo i što ćemo u budućnosti nabaviti ili dobiti bilo adekvatno i sigurno spremljeno, zaštićeno od vanjskih utjecaja (sunca, kiše, vjetra, snijega i smrzavanja). Sada imamo situaciju da nam, bez adekvatnog prostora za spremanje vanjskih igračaka i rekvizita, vjetar razbaca igračke, sunce sprži i izblijedi sve od plastike, kiša, snijeg i smrzavanje doprinesu bržem hrđanju biciklića, romobila i vrtnog alata. Stoga planiramo nabaviti:

- keter spremište, vanjskih dimenzija cca 350 cm x 250 cm, od plastike.

Bili bismo neizmjerno sretni i zahvalni kada bismo ušli u uži izbor te glasovima dobrih ljudi osvojili sredstva za nabavku, prvenstveno spremišta, a zatim i ostalih rekvizita!

Srdačan pozdrav, Zvjezdana Radetić, odgojiteljica DV Grlica

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.