Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 21. ožujka 2024.

Dvorište DV Mak u Osijeku izgleda jednako kao prije 30 godina - i zato je njihova želja obnoviti ga

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte priče kojima je nominirano deset finalista i glasajte za vrtiće koji će osvojiti potporu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura

Portal missMAMA i Pampers ponudili su vam priliku da pomognete vrtiću kojem želite, a vi ste to objeručke prihvatili! Pred vama je 10 najboljih priča pristiglih tijekom trećeg kruga natječaja Digni prstić za svoj vrtić. Priče koje dobiju najviše glasova priskrbit će nagradu vrtićima koji su predstavljeni u pričama.

Glasovanje će trajati od 21. ožujka do 31. ožujka. Glasovi čitatelja odlučit će koje su priče najbolje, pa će vrtić s pričom koja osvoji najviše glasova dobiti potporu u vrijednosti od 3000 eura, dok će idući po broju glasova dobiti potporu od 2000 eura. 

Glasajte za DV Mak

Pročitajte priču s kojom je nominiran DV Mak, Osijek

Pozdrav, moje ime je Ema, mama sam dvojice dječaka, Tome i Viga. Obojica su polaznici DV Mak u Osijeku, stariji je u srednjoj vrtićkoj dok je mlađi u starijoj jasličkoj grupi. Da samo zakoračite u DV Mak, vidjeli biste da DV Mak vapi za novim dvorištem. Naravno, ima tu još puno toga što je potrebno: igračke su najčešće prastare, veliku većinu mi roditelji donesemo kada nam djeca prerastu, zapravo cijeli vrtić vapi za obnovom, ali po meni dvorište je prvo koje to treba.

U dvorištu su rupe, konstantno blato, pijesak je potrebno izmijeniti, nedavno su roditelji donirali stare gume pa su od toga napravili nekakvu penjalicu za djecu, a u sredini dvorišta je željezni vlak, star koliko i ja, ako ne i stariji! Kako to znam? Znam jer sam odrasla u našem Donjem gradu i naravno kao dijete i ja sam se igrala na tom istom dvorištu. Onda je jedne od onih ranih godina jedna od granata pala baš u dvorište DV Mak, i to baš u trenutku kad sam ja bila tamo i zahvaljujući brzoj reakciji mog oca uspjeli smo pobjeći u prvi podrum bez posljedica te je moj otac kasnije došao fotografirati to skoro pa kobno mjesto za nas.

Zamislite, gledajući sliku od prije 30 godina i danas, ne biste primijetili gotovo nikakvu razliku, čak su i rupe tamo, samo ne od granate nego od neadekvatne podloge i zato digni prstić za naš DV Mak - neka naša djeca imaju još ljepše sjećanje na naš vrtić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.