Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 21. veljače 2024.

DV Zmijavci ima volje i želje sve prilagoditi djeci, ali ne pođe im baš sve lako bez „poguranca“

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte priče kojima je nominirano deset finalista i glasajte za vrtiće koji će osvojiti potporu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura

Portal missMAMA i Pampers ponudili su vam priliku da pomognete vrtiću kojem želite, a vi ste to objeručke prihvatili! Pred vama je 10 najboljih priča pristiglih tijekom drugog kruga natječaja Digni prstić za svoj vrtić. Priče koje dobiju najviše glasova priskrbit će nagradu vrtićima koji su predstavljeni u pričama. 

Glasovanje će trajati od 21. veljače do 29. veljače. Glasovi čitatelja odlučit će koje su priče najbolje, pa će vrtić s pričom koja osvoji najviše glasova dobiti potporu u vrijednosti od 3000 eura, dok će idući po broju glasova dobiti potporu od 2000 eura. 

Glasajte za DV Zmijavci

Pročitajte priču s kojom je nominiran DV Zmijavci

Vrtić - pravo na njega ima svako dijete. Kod nas na selu je problem jer ne mogu stati sva djeca, grupa pretrpana, preko 30 ih je. Ali idemo se malo angažirati. I tako, otvori se u dvorani na katu privremeni kutak za ostalu djecu (mala dvorana za treninge). Ništa im nije prilagođeno -  WC je izvan tog prostora i to za odrasle, a ne za njihov uzrast, mini kuhinja je u školi u tom starom vrtiću, a ne tu gdje su djeca (teta spremačica po suncu, vjetru, kiši, snijegu nosi iz jednog u drugi hranu i voće za dječicu jer to nije vrtić kao i ostali s toplim obrokom).

Ali mi roditelju ustrajni i uporni otišli bismo raditi i želimo samo da nam netko čuva djecu dok smo na poslu, a kući će pojesti ručak (neka su u toplom i neka nešto pojedu) doslovno (bilo što) i neka nije luda cijena tog hajmo reći prihvatnog vrtića. Oprema tko što može neka pokloni i donese - i tako u tom malom prostoru s prekrasnom tetom Marinom na čelu, odraslo je mojih dvoje i sad kroz koju godinu i ovo četvrto. I ravnatelj se zauzeo i načelnik i uredilo se, sliči na vrtić, roditelji zadovoljni djeca sretna.

Ali vrtić kao vrtić treba uvijek nešto dodatno da bude što bolji. Očekujemo mi i čekamo izgradnju pravog vrtića (obećano je, projekt je tu) i s jasličkom grupom gdje će sve biti adekvatno i 100% po propisima, gdje će se i zaposliti i dodatne snage što će olakšati i ovako težak život nas seljaka. Nije ovo izmišljena priča, ovo vam je stvaran, realan život. Bila bih vam do neba zahvalna kada bi makar druga nagrada došla ovom čarobnom vrtiću.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.