Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 18. travnja 2024.

DV Vjeverica je prava mala zajednica malih i velikih! A potajno žele još više Montessori didaktičkih materijala...

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte priče kojima je nominirano deset finalista i glasajte za vrtiće koji će osvojiti potporu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura

Portal missMAMA i Pampers ponudili su vam priliku da pomognete vrtiću kojem želite, a vi ste to objeručke prihvatili! Pred vama je 10 najboljih priča pristiglih tijekom drugog kruga natječaja Digni prstić za svoj vrtić. Priče koje dobiju najviše glasova priskrbit će nagradu vrtićima koji su predstavljeni u pričama.

Glasovanje će trajati od 21. travnja do 30. travnja. Glasovi čitatelja odlučit će koje su priče najbolje, pa će vrtić s pričom koja osvoji najviše glasova dobiti potporu u vrijednosti od 3000 eura, dok će idući po broju glasova dobiti potporu od 2000 eura. 

Glasajte za DV Vjeverica

Pročitajte priču s kojom je nominiran DV Vjeverica, Zagreb

Dječji vrtić Vjeverica nalazi se u sjevernom dijelu grada Zagreba, podno Medvednice. U mirnom dijelu grada, bez buke i užurbane vreve, ponosno već dugi niz godina stoji naš vrtić Vjeverica. Okružen prekrasnom prirodom i zelenilom te japanskim vrtom, Vjeverica već dugi niz godina brine o okolišu te uči djecu kako se brinuti o prirodi i živjeti u skladu s njom. Dječji vrtić Vjeverica broji sveukupno četiri objekta te dvadeset i četiri odgojne skupine. Posebno se ističe po tome što je prvi vrtić u Republici Hrvatskoj s cjelovitim sportskim programom, a od 2006. godine je dobio titulu Stručno-razvojnog centra te danas ima status Centra izvrsnosti za edukaciju iz područja integracije sportskog i redovitog programa. Osim sportskog programa, u Vjeverici se provode i programi učenja njemačkog i engleskog jezika, Montessori i Waldorf program.

U Vjeverici postoji velika svijest djelatnika o važnosti povezivanja sa širim društvenim kontekstom. Smatramo to bitnom stavkom kako bi vrtić mogao funkcionirati na kvalitetniji

način. Stoga se i dalje planira njegovati otvorenost i suradnja s brojnim relevantnim institucijama, suradnja i povezanost sa stručnjacima vanjskih ustanova, a sve s ciljem boljitka djeteta i postizanja njegovih dobrobiti na svim područjima. Njegujemo suradnje s knjižnicama grada Zagreba, kazalištima (Mala scena, ZKM, Teatar Cirkus Punkt), osnovnim školama, Waldorfskim školama, Učiteljskim, Filozofskim i Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Farmaceutskim botaničkim vrtom „Fran Kušan“… Svakodnevno se surađuje s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Gradskim uredom za obrazovanje, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Zavodom za javno zdravstvo, Centrom za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ te „Goljak“, Centrom za autizam, Centrom za socijalnu skrb „Medveščak“, Poliklinikom SUVAG… Svjesni smo odgovornosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te njegove važnosti za rano učenje, stoga sustavno promišljamo, razvijamo i mijenjamo naš kurikulum vrtića s obzirom na kontekst u kojem se odvija. Samo tako utemeljeni kurikulum može se bazirati na vrijednostima koje će unaprjeđivati intelektualni, društveni, emocionalni, govorni, kreativni i motorički razvoj djece.

Naša vizija je da vrtić bude mjesto u kojem se stvara zadovoljna, sretna, uspješna i kreativna zajednica djece, roditelja i djelatnika. Misija nam je kreiranje vrtića kao ravnopravne zajednice djece i odraslih koji zajedno uče i napreduju. Od najranije dobi djetetu pristupamo individualno prateći njegove interese i potrebe. Kako bismo u tome bili što uspješniji, svakodnevno surađujemo s roditeljima da bi boravak njihove djece u vrtiću bio što ljepši i ugodniji. Rezultat takve suradnje i povjerenja očituje se u trenucima kada nam djeca s veseljem ulaze u vrtić. Kao što smo već ranije naveli, djetetu najviše volimo pristupati individualno, a u tome se volimo koristiti Montessori didaktikom koju često izrađujemo samostalno jer je smatramo važnom za cjeloviti razvoj djeteta.

Stoga nam je velika želja povećati broj Montessori didaktike kojom bismo svakodnevno poticali razvoj djetetovih osjetila. Smatramo da djeca o svom okruženju najbolje uče putem svojih osjetila te uz pomoć njih intenzivno komuniciraju s okolinom nastojeći izraziti sve svoje potrebe. Zato nam je potrebna vaša pomoć. Uz vašu nagradu uspjeli bismo obogatiti naš vrtić Montessori didaktikom koja bi zajedno s odgojiteljima pomogla u izgradnji zdravog i sretnog djeteta - jer danas sretna djeca, a sutra veliki sretni ljudi!

VRTIĆ VJEVERICA

U brežuljkastom dijelu grada skriva se jedna zajednica draga.

Vjeverica joj je ime, marljivost, radost nježnost i brižnost njene su vrline!

Svaki dan bogatstvo nam je pravo, brigu o okolišu itekako znamo!

Eko vrtić mi smo i brinemo da nam je sve uredno i čisto.

Raznovrsnost i raznolikost ovaj vrtić krasi, u programima našim moguće je samo rasti.

Strani jezici jaka su nam strana, engleski i njemački pričamo bez mana.

U Waldorfu i Montessoriju čarolija je prava, istinska sreća vlada na kraju svakoga dana.

U našoj dvorani prava je graja, vjeverice male skakuću bez kraja.

Sportski program iza tog' se krije i svako dječje srce grije.

Od svega, najvažniji cilj nam je taj: da u svakom dječjem oku ugledamo sjaj!

Uz vašu nagradu osvanula bi ogromna sreća, a naša krila bivala bi sve veća i veća!

Autor pjesme: Danijela Bešlić, Ana Horvat, Goga Štrukelj, Danijela Mandžić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.