Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 21. svibnja 2024.

DV Obrovac je najljepši vrtić u Hrvatskoj! Ali treba novu i sigurniju ogradu...

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte priče kojima je nominirano deset finalista i glasajte za vrtiće koji će osvojiti potporu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura

Portal missMAMA i Pampers ponudili su vam priliku da pomognete vrtiću kojem želite, a vi ste to objeručke prihvatili! Pred vama je 10 najboljih priča pristiglih tijekom petog kruga natječaja Digni prstić za svoj vrtić. Priče koje dobiju najviše glasova priskrbit će nagradu vrtićima koji su predstavljeni u pričama.

Glasovanje će trajati od 21. svibnja do 31. svibnja. Glasovi čitatelja odlučit će koje su priče najbolje, pa će vrtić s pričom koja osvoji najviše glasova dobiti potporu u vrijednosti 3000 eura, dok će idući po broju glasova dobiti potporu od 2000 eura. 

Glasajte za DV Obrovac

Pročitajte priču s kojom je nominiran DV Obrovac

Sretna sam što mogu napisati priču o najljepšem vrtiću u Hrvatskoj iz malog gradića Obrovca. Mnogi su već čuli kako je vrtić u Obrovcu nastradao u poplavi, ali usprkos svemu vrijedno osoblje vrtića je uspjelo vratiti, uglavnom sve kako je i bilo prije poplave. Svaki dan dovodim dijete u naš prekrasni vrtić i mislim kako je s razlogom dobio titulu najljepšeg vrtića u Hrvatskoj. Sretna sam što moje dijete odrasta u ovoj sredini okruženoj prirodnim ljepotaman rijeke Zrmanje s jedne strane i planine Velebit s druge strane.

Odgojiteljice su jako drage i susretljive, vrijedne i nastoje s djecom provoditi što je više vremena moguće u velikom prekrasnom dvorištu. U vrtićkom stakleniku sade voće i povrće koje koriste u vrtićkoj kuhinji. Imaju i masline koje s djecom beru i rade ulje koje također koriste u svom jelovniku, stabla smokava, krušaka, šljiva...O svemu tome brinu zajedno s djecom, kako bi im od malih nogu usadili ljubav prema prirodi i zdravoj prehrani. Tako djeca sade i cvijeće i uređuju dvorište sa svojim odgojiteljicama.

Sve je tako lijepo, ali jedna stvar mi upada u oko što bih, kao roditelj htjela promijeniti, a to je dvorišna ograda koja je jako stara i opasna za djecu. Pratim djecu i gledam kako se velik broj njih igra uglavnom blizu ograde koja dijeli vrtićko dvorište od rijeke Zrmanje. Rijeka Zrmanja je djeci posebno zanimljiva i privlačna jer mogu gledati patke koje plivaju po rijeci, guske koje se šeću uz rijeku te brodove. Bila bih puno sigurnija i sretnija zbog sve djece kad bi se ta ograda promijenila, a odgojiteljice bi sigurno bile bezbrižnije prilikom boravka s djecom u dvorištu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.