Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 19. siječnja 2024.

DV Leptir i sam organizira humanitarne priredbe, a žele pripremiti predstavu i oformiti zbor

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte priče kojima je nominirano deset finalista i glasajte za vrtiće koji će osvojiti nagradu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura

Portal missMAMA i Pampers ponudili su vam priliku da pomognete vrtiću kojem želite, a vi ste to objeručke prihvatili! Pred vama je 10 najboljih priča pristiglih tijekom prvog kruga natječaja Digni prstić za svoj vrtić. Priče koje dobiju najviše glasova priskrbit će nagrad vrtićima koji su predstavljeni u pričama. 

Glasovanje će trajati od 21. siječnja do 31. siječnja. Glasovi čitatelja odlučit će koje su priče najbolje, pa će vrtić koji predstavlja priča s najviše glasova dobiti nagradu u vrijednosti od 3000 eura, dok će idući po broju glasova dobiti nagradu od 2000 eura. 

Glasajte za DV Leptir

Priča s kojom je nominiran DV Leptir:

U NAŠEM vrtiću Leptir u Sesvetama vlada sklad i veselje, radosni smo i veseli, puno radimo, ali se smijemo i stvaramo uspomene, zaista se poštujemo i slažemo, veselimo svakom novom danu i svakom novom projektu a to smo i dokazali i organiziranje Adventa u vrtiću. U sklopu naše adventske priče, odgojitelji različitih interesnih skupina pripremili su likovne radionice za djecu i za djelatnike, STEM radionice za djecu, sportsku radionicu za djecu i roditelje, dječje domjenke, predstave za vrtićku djecu i djecu djelatnika, filmski dan, božićni festival itd. Prikupljen je značajan iznos novca koji je otišao najpotrebitijima, među ostalima i jednoj obitelji našeg Vrtića.

Kako imamo dugu tradiciju organiziranja i sudjelovanja u humanitarnim akcijama ove godine smo se uključili u dva takva hvalevrijedna projekta. Odgojiteljice i roditelji zajedno sa djecom na zajedničkim su radionicama izradili rukotvorine koje su se prodavale u akcijama „Daruj sa srcem“ i „Marijini obroci“.

Ove godine planiramo uključiti lokalnu zajednicu i našu Gradsku četvrt, najviše u uređenje vanjskog prostora, sudeći prema dosadašnjoj suradnji vjerujemo da ćemo u tome i uspjeti. Ideje se već stvaraju, bit će to još bogatiji i ljepši Advent u Leptiru 2024.!

Vrtić nam je stariji, ima preko trideset godina, to je istina, ali u suradnji s našim Gradom Zagrebom rješavamo njegove staračke boljke. U tijeku je plan obnove stolarije, na krov idu solarni paneli, moramo dotjerati igrališta i parking, ali to su iznosi i radovi koje nam ne može pokriti Vaša nagrada, kad bi je nekim čudom osvojili. To će napraviti naš osnivač, Grad Zagreb i naše Sesvete.

Pišemo i verificiramo nove programe, reverificiramo i ponovo uvodimo one stare, to ništa ne košta, osim puno znanja, truda, vremena i motiva svih uključenih u to, a toga imamo. Nagrada bi nam pomogla u ostvarivanju dva cilja ove godine koji bi nas neizmjerno veselili, a to su:

  • Pomoć našoj dramskoj skupini odgojiteljica koje pripremaju prigodne predstave za našu djecu - rekviziti, oprema, materijal za šivanje kostima.
  • Oformljivanje Malog dječjeg zbora DV Leptir- rekviziti. oprema, majice s logom Vrtića…

Tako nagrada ne bi otišla zidovima i papirima već djeci i djelatnicima, a oni čine naš vrtić onim što on je - mjesto ugodnog življenja djece, roditelja i djelatnika. 

Iskreno se nadamo da će naša priča doprijeti do srca vašeg žirija, a onda i čitatelja, te da ćemo osvojiti jednu od vrijednih nagrada.

Ako u tome i ne uspijemo sretni smo što u moru izazova ranog i predškolskog odgoja o kojima svakodnevno čitamo, možemo s vama podijeliti jednu toplu, ljudsku priču o onome što jedan vrtić može biti unatoč i u inat svemu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.