Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 21. veljače 2024.

Dječji vrtić En ten tini svoje vanjsko igralište urediti želi, a njihovim rimama lako se svak' veseli!

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte priče kojima je nominirano deset finalista i glasajte za vrtiće koji će osvojiti potporu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura

Portal missMAMA i Pampers ponudili su vam priliku da pomognete vrtiću kojem želite, a vi ste to objeručke prihvatili! Pred vama je 10 najboljih priča pristiglih tijekom drugog kruga natječaja Digni prstić za svoj vrtić. Priče koje dobiju najviše glasova priskrbit će nagradu vrtićima koji su predstavljeni u pričama. 

Glasovanje će trajati od 21. veljače do 29. veljače. Glasovi čitatelja odlučit će koje su priče najbolje, pa će vrtić s pričom koja osvoji najviše glasova dobiti potporu u vrijednosti od 3000 eura, dok će idući po broju glasova dobiti potporu od 2000 eura. 

Glasajte za DV "En ten tini"

Pročitajte priču s kojom je nominiran DV En ten tini

Prvi put smo otvorili vrtić

Bilo je točno prije 15 godina. Vrijeme nam prolazi i zbog toga trebamo biti sretni, ponosniji te voljeti ono što radimo.

Dječji vrtić “En- ten- tini" otvorio je svoja vrata prvoj djeci, prvim obiteljima u Novom Jelkovcu. Velik, nov, mirisao je još na svježu boju, takav vrtić bio je novo mjesto stvaranja, oblikovanja, modeliranja, razveseljavanja, upoznavanja prvih prijatelja. Da, u svemu smo bili prvi i to je bilo bogatstvo prvih emocija ljubavi, uzbuđenja, izazova, ali i bogatstvo pokreta, zagrljaja, plesnih točaka, nogometnih pirueta, prvih atletičarskih prepreka. Ne smijemo zaboraviti da su se tu stvarale i prve glumačke uloge, a ovdje su se mogle čuti i prve trenerske upute. Vrtić ima bazen u kojem su uz brižno oko kineziologa djeca premostila strah od vode, i napravila svoje prve plivačke poteze. Dvorane su pozivale na pokret, na vježbanje, ali i na zajedničke trenutke koje provodimo sa roditeljima i djecom, kroz pomno osmišljene aktivnosti i igre. Volimo to jer roditelji, dijete i odgojitelji zajedno oblikuju dijete za život. Djeca su unosila energiju istraživanja, poigravanja ,svi mi u vrtiću smo promatrali, podržavali, mijenjali sebe, prostor.

Dječji vrtić En ten tini je vrtić otvorenih vrata i onih u vrtiću i onih koja nas dijele od vanjskog svijeta. Vrata su uvijek otvorena za roditelje kad nam se žele pridružiti u našim aktivnostima, vrata su otvorena za sve drage goste koji nam mogu pokazati nešto novo ili se doći igrati s nama. Kroz otvorena vrata odlazimo u šetnje prirodom, idemo u knjižnicu, na klizanje, plivanje i izlete. Želimo da naša djeca komuniciraju sa svojom okolinom i upijaju bogatstvo različitosti koja ih okružuje. Vrtić raspolaže s mnogim prostornim unutarnjim i vanjskim resursima, no s vremenom su dječje sprave u vanjskom dijelu dotrajale što nas jako rastužuje jer nastojimo osigurati najoptimalnije uvjete za svako dijete. Svakim danom i godinama smo zreliji, željni novih izazova. Ispred našeg centralnog vrtića imamo predivno veliko igralište, ali se igramo s oprezom jer su neke sprave oronule i nisu pogodne za dječju igru. Također, djeca u našem područnom objektu mogu maštati o novim spravama dok se njišu na starim njihaljkama i igraju u oronulom pješčaniku. Stoga smatramo kako vrtić treba obogatiti novim spravama u dvorištu. Posadili bismo još drveća i napravili visoke gredice u kojima bi djeca sadila, brinula i uživala u plodovima svojih ruku. Zub vremena učinio je svoje i u dijelu kupola u unutrašnjem prostoru vrtića koje nas krase posebnošću u arhitektonskom aspektu. Vodeći se mišlju da prostor bude u funkciji djeteta, željeli bismo i taj dio obogatiti različitim trajnijim senzornim i vizualnim materijalima.

Vrtić raspolaže i prekrasnim otvorenim vanjskim terasama koje djecu pozivaju na igru i raznovrsnost aktivnosti te bismo željeli i njih obogatiti određenom trajnijom didaktikom na dobrobit djece i odraslih. Bez djece nema vrtića, a bez odraslih nema uvjeta, jer „mi“ odrasli smo odgovorni da djetetu u danom trenutku osiguramo najoptimalnije uvjete za rast i razvoj. Intencija nam je u skorijoj budućnosti i nadalje težiti (usprkos svim izazovima) ka boljim uvjetima našeg vrtića jer dječja radost ne poznaje granice.

Kad bi djeca vodila svijet život bi baš bio lijep.

No zato što smo još mali Vaša nam pomoć nedostaje.

Ima jedan vrtić što drugi nam je dom.

I tamo nam je lijepo, al' nije sve po svom.

Tete nas uče svemu i čine razne stvari.

No vanjski nam je prostor ko u nekoj stravi.

Prazni pješčanici, ljuljačke što cvile,

Oronule penjalice, oljuštile se klackalice,

Naše dvorište je vidjelo bolje dane.

Pomozite da djeci u njemu bolja budućnost svane.

Da bi djeca ovdje još sretnija bila,

Svojim glasom dat ćete nam krila.

Zato požuri, glasaj i ti!

Za „ En ten tini“ vrtić digni svoj prstić!

A sutra kada ovdje dođe neka nova mladost,

Bit će još veća njihova radost.

Autori teksta i pjesmice: odgojitelji DV „En ten tini“

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.