Beba Zdravlje i njega bebe 27. prosinca 2021.

Po čemu se organski pamuk razlikuje i zašto je najbolji izbor za djecu?

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Koža voli prirodne tkanine, no važno je kako su sirovine za njih uzgojene. Odaberimo organske materijale kojima štitimo okoliš, ali i dobrobit cijele obitelji

Kada kupujemo odjeću za bebe i malu djecu, najčešći izbor pada na pamuk. Materijal je to koji dopušta koži da diše, mekan je, upija vlagu te dobro podnosi pranje na visokim temperaturama. No nije svaki pamuk isti.

Odabirom organskog pamuka i ekoloških printeva na dječjoj odjeći koji su netoksični i sigurni za djecu štitimo kožu naše bebe od najranije dobi.

 | Author: Lupilu Foto: Lupilu Organski pamuk je najbolji izbor, posebno kada su u pitanju djeca. Danas je mnoštvo kolekcija od organskog pamuka, no važno je provjeriti nose li oznaku GOTS. Riječ je o Globalnom standardu za organski tekstil (Global Organic Textile Standard) koji garantira da su pamučni materijali provjereni i testirani na ostatke pesticida te da nisu tretirani toksičnim bojama ili drugim kemikalijama.

 | Author: Lupilu Foto: Lupilu Među takvim brendovima je Lupilu Pure Collection koji je sada dostupan u Lidlovim prodavaonicama. Dječji bodyji, majice, donje rublje, pidžame i čarapice načinjene su od pamuka koji je uzgajan bez štetnih kemikalija i na održiv način. Ovakve su tkanine posebno važne za mališane jer oni nemaju u potpunosti razvijen imunološki sustav, koža im je tanja i daleko osjetljivija nego kod odraslih pa je važno da njihova odjeća dolazi ne samo iz provjerenih održivih izvora nego i da je bojana bojama koje ne sadrže teške kemikalije.

 | Author: Lupilu Foto: Lupilu

Potpuno organski pamuk nema samo utjecaj na one koji ga nose, nego i na čitav planet. Osim toksina koji se ispuštaju u prirodne resurse tijekom uzgoja, konvencionalni uzgoj pamuka troši ogromne količine vode. Stoga je odabir organskog pamuka dio životnog stila kojim čuvamo planet za one koji će tek prohodati.    

Lupilu je upravo takva kolekcija, a krase je i ekološki printovi, što znači da je sve što je naneseno na odjeću netoksično i sigurno za mališane. Lidl ovom ponudom još jednom potvrđuje da je vrhunsku kvalitetu moguće dobiti po povoljnim cijenama. Kolekcija je dostupna od 27. prosinca, a uključuje odjeću i za djevojčice i za dječake.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.