Brzo ljetno jelo: Fritata od tikvice, šunke i sira

Thinkstock
Fritata je izvrstan način da iskoristite sezonsko povrće. Upravo je zato ovom jednostavnom jelu u ljetno doba savršen dodatak tikvica. Poslužite fritatu uz svježu rajčicu i žlicu kiselog vrhnja, pospite svježim peršinom i uživajte
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 šalice tikvice
  • 2 žlice maslaca
  • 6 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 šaka šunke
  • 1 šaka sira
  • sol
  • papar

prehrana djece 5 rečenica koje bi trebala izbjegavati govoriti djeci za vrijeme obroka

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.

2. Naribajte tikvicu, posolite je i pustite da ispusti višak tekućine.

3. Na vatri otopite maslac, dodajte tikvicu i pecite na srednjoj vatri nekoliko minuta.

4. U posudi pomiješajte jaja i kiselo vrhnje.

5. U tu mješavinu dodajte šunku i sir, sol, papar, a na kraju i tikvice.

6. Ulijte sve skupa u kalup, pa pecite oko 20 minuta dok se rubovi ne počnu odvajati od kalupa.

Potražite još više recepata na portalu Gastro.hr

Povrće je zakon! Iznenadite klince finim pljeskavicama od tikvica

Posjeti missMAMA