Evo kako možeš napraviti savršene popečke od krumpira koje će klinci obožavati

Freepik
Priprema popečaka brza je i jednostavna, a mogu se poslužiti za doručak, večeru, međuobrok ili predjelo, a mogu biti i prilog
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 komada zrelog krumpira
  • pola crvenog luka
  • 40 grama glatkog brašna
  • jaje 
  • 1.5 dl suncokretovog ulja
  • sol
  • papar

Ljetni recepti Brzo i fino: 6 recepata za popečke s povrćem

Priprema:

1. Isperi naribani krumpir pod mlazom, dok voda ne bude čista. Ocijedi i dobro osuši pritišćući papirnatim ručnicima ili krpom.

2. Osušeni naribani krumpir stavi u zdjelu pa umiješaj luk, brašno i razmućeno jaje.

3. U velikoj tavi zagrij ulje. U kipuće ulje stavljaj peći količinu smjese koja stane u žlicu, a zatim je spljošti.

4. Peci sa svake strane bar 5 minuta, na srednje do jakoj vatri ili dok poprimi lijepu smeđu boju.

5. Pečene popečke odloži na papirnati ručnik da upije višak ulja te odmah serviraj.

Potražite još korisnih savjeta i recepata na portalu Gastro.hr

brzo i jednostavno Popečci od mljevenog mesa i krumpira u kojima će svi uživati

Posjeti missMAMA