Jessica Biel otkrila što bi napravila drugačije kao nova mama

OConnor-ArroyoPress AssociationPIXSELL
36-godišnja glumica Jessica Biel nema problema biti potpuno iskrena o majčinstvu - nedavno je progovorila o svim izazovima kroz koje je i sama prošla kao nova mama
Vidi originalni članak

Glumica Jessica Biel poznata je po svojoj iskrenosti pa je tako prošlo ljeto na Instagramu je podijelila smiješnu i stvarnu fotku sebe na kojoj drijema u autu, a ispod koje je pisalo: "Uhvaćena! U svom prirodnom stanju, primijetite labavu čeljust, duboki san i opipljiv umor ovog stvorenja. Da, to je zaposlena mama."

iskustvo mame 4 stvari koje bih voljela da sam znala o prvoj godini majčinstva

Iako njezin sinčić Silas već ima tri godine, ova mama još uvijek se može sjetiti kako su izgledali oni najraniji dani bez spavanja. Glumica je nedavno iskreno progovorila o novom majčinstvu i svim njezinim 'umornim' i 'iscrpljujućim' čarima

Za portal Parents.com, Jessica je otkrila kako je na početku jako malo brinula o sebi s obzirom kako sam porod nije prošao po planu.

Ako sam rodila carskim rezom, moje tijelo me nije 'iznevjerilo'

"Moram priznati kako sam bila jako loša u brizi za sebe na početku. Osjećala sam veliki teret zbog toga što sam rodila carskim rezom. Porod nije prošao onako kao što sam planirala i moje misli su bile na nekom drugom mjestu. Očekivala sam nešto potpuno drugačije, stoga sam se osjećala da moram napraviti puno drugih stvari kako bi stvorila drugačije iskustvo u njegovom malenom životu. To je bila pogreška", rekla je glumica i dodala kako je umjesto toga trebala biti nježnija prema sebi i jednostavno si reći: "Imam zdravu bebu, dobro smo, on se dobro razvija. Idi na masažu i nemoj se loše osjećati zbog toga.

Idi na večeru i nemoj se loše osjećati zbog toga."

live sa stručnjacima Uz pet koraka možete produžiti bebin san i do tri sata

Najviše me iznenadio nedostatak spavanja

Također se prisjetila kako nije bila spremna na sve neprospavane noći u kojima je pokušavala uspavljivati svog dječaka. Kad su je pitali što ju je najviše iznenadilo oko njegovog spavanja, 36-godišnja glumica je brzo odgovorila: "Nedostatak spavanja! I koliko teško ga je bilo uspavati. Koliko sam puta pokušavala sve moguće tehnike koje jednostavno nisu funkcionirale. Ja sam bila jako umorna, on je bio jako umoran i sve nam je to teško palo."

No isto tako je dodala kako se potpuno preporodila kada je otkrila poznatu metodu dr. Harveyja Karpa koja uključuje pet koraka, a to su:

  • povijanje
  • bok/trbuh pozicija
  • ljuljuškanje
  • šuškajući zvukovi
  • dojenje

Dobronamjerni savjeti za uspavljivanje beba koje ne trebate slušati

"Za poklon sam dobila njegovu knjigu 'Najsretnija beba' i naučila o koliko se korisnom alatu radi kada ste sami kod kuće i jednostavno ne znate što napraviti, a beba je nesretna i uznemirena", rekla je glumica.

Kada je riječ o dijeljenju informacija povezanih s roditeljstvom i općenito novim majčinstvom - Jessica snažno vjeruje kako prvenstveno treba biti iskren. "Pokušavam biti što iskrenija s ljudima. Kada su ljudi nervozni oko nedostatka sna, smatram da im treba reći kako stvari stoje. Mislim da se o puno stvari ne govori otvoreno i iskreno, uključujući i uspavljivanje i spavanje beba te koliko teško može biti dojenje, a vjerujem kako bismo trebali biti super iskreni i zatim reći: Budite fleksibilni, pronađite pomoć, alate, nemojte biti sami i izolirani."

Kristen Bell Iskrena glumica: Majčinstvo je poput filma 'Dobar, loš, zao'

Posjeti missMAMA