Zdravo i fino: Nabujak od kelja i riže

Thinkstock
Sezonsko povrće, mljeveno meso i riža, sve su to namirnice koje će u složencu pokazati svoje ukusnije lice
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 800 grama kelja
  • 250 grama mljevenog mesa
  • 50 grama suhe slanine
  • 1 crveni luk
  • 3 jaja
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 3 žlica riže dugog zrna
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 60 grama svježeg kravljeg sira
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Glavicu kelja narežite na četiri dijela i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite, ohladite i sitno iskosajte. Na ulju popržite sjeckani luk i manje kocke slanine, dodajte mljeveno meso i pirjajte oko 10 minuta.

2. Dodajte napola kuhanu rižu, posolite, popaprite, dodajte žlicu i pol krušnih mrvica, razmućeno kiselo vrhnje sa žumanjcima i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka.

3. Sve lagano izmiješajte i prebacite u posudu za pečenje premazanu uljem i posutu mrvicama. Nabujak pospite ribanim sirom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta.

Posjeti missMAMA