Tko ne voli njoke i špinat?

Thinkstock
Špinat je zelena supernamirnica idealna za proljetne dane. Bogat je vitaminima A, C i B, a i odličan je izvor folne kiseline i željeza te magnezija i mangana. Donosimo vam recept sa špinatom koji će osvoijiti djecu. I djecu i vas
Vidi originalni članak

Sastojci za njoke:

  • 500 grama mladog krumpira
  • 300 grama bijelog pšeničnog brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlica neslanog maslaca
  • sol

Sastojci za umak:

  • 200 grama špinata
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 grama sira Podravec
  • sol
  • papar

Sastojci za bešamel:

  •  250 ml punomasnog kravljeg mlijeka
  • 1 žlica bijelog pšeničnog brašna
  • 1 žlica maslaca
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Za njoke: Krumpire operemo i skuhamo u slanoj vodi, ogulimo i protisnemo u pire, dodamo jaja ,sol, maslac, brašno te zamijesimo rahlo tijesto, razvaljamo u njoke i skuhamo u slanoj vodi.

2. Za bešamel: Mlijeko zakuhamo i začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem. Otopimo maslac kratko prepržimo brašno i zalijemo mlijekom te prokuhamo.

3. Za umak: Špinat operemo, odstranimo peteljku i na malo maslinovog ulja prodinstamo špinat, dodamo kuhane njoke, zalijemo bešamelom, prospemo u glinenu posudu, pospemo sirom i zapečemo u pećnici.

Potražite još zdravih i ukusnih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA