Pronašli smo najbolje društvene igre za vrtićku djecu

Shutterstock
Pročitajte popis najboljih društvenih igara za vaše mališane u vrtiću koje su odabrane po prijedlogu posjetitelja udruge 'Igranje'
Vidi originalni članak

Žarko Pintar, predsjednik udruge za promicanje društvenih igara 'Igranje', napravio je popis najboljih društvenih igara za djecu po dobi, a sve igre odabrane su po prijedlogu posjetitelja udruge 'Igranje' koji imaju iskustva s igrama te ih igraju sa svojim obiteljima.

obiteljsko druženje Vodič kroz društvene igre: Baci kockice i (ne)idi

Ovoga puta na redu su društvene igre za vrtićku djecu, odnosno za četverogodišnjake i petogodišnjake, a ako trebate pomoć oko nabavke ili vas muče pravila, uvijek se možete obratiti na mail udruge info@igranje.hr ili na njihov forum i oni će vam rado pomoći.

  • Magični Labirint: U ovoj zabavnoj igri, mladi čarobnjaci pokušavaju se snaći u labirintu ispresijecanom s nevidljivim zidovima u potrazi za magičnim simbolima. Radi se o dječjoj društvenoj igri s vrlo maštovito riješenom mehanikom koja 'glumi' nevidljivi zid s pomoću magneta i kugle.
  • Zmaj Diego: U ovoj dječjoj zabavnoj igri - zmaj Diego je jedan veliki nestaško. Njegov vatreni zadah gotovo uvijek napravi više štete nego koristi. Ove je godine Diego toliko promašio metu prilikom natjecanja u bacanju vatre da je zapalio šešir ujaka Droogea. Ali, niti Diegovi suparnici nisu ništa bolji i također promašuju svoje mete. Tko će na kraju pobijediti u ovom zmajskom natjecanju?

10 trenutaka iz djetinjstva koje će djeca zauvijek pamtiti

  • Rupa za čudovišta: U timskoj dječjoj igri, Stara vila opsjednuta je raznim čudovištima, koja uznemiruju njezine ukućane, a zadatak igrača je izbaciti što više čudovišta u Rupu za čudovišta, te ih tako eliminirati iz vile. Igra se 12 krugova, a trajanje kruga diktira pješčani sat i bit igre je smjestiti što više čudovišta u rupu za vrijeme trajanja kruga. Naravno, tim koji je skupio najviše čudovišta postaje Vrhunski tim za hvatanje čudovišta.
     
  • Moj prvi Carcassonne: Radi se o dječjoj igri koja je prilagođena verzija igre Carcassonne u kojoj se slažu pločice krajolika i postavljaju čovječuljci. U ovoj igri, pločice su tako nacrtane da uvijek pašu na one koje su već postavljene na stolu, pa djeca nemaju problema s njihovim smislenim postavljanjem.

    I sama igra sa čovječuljcima je pojednostavljena, pa igrači postavljaju svoje figurice svaki puta kada se završi neka cesta i na poljima imaju nacrtane likove u svojoj boji. Na kraju igre pobjeđuje onaj igrač koji je prvi uspio postaviti sve svoje čovječuljke.
     
  • Začarani toranj: Čarobnjak Crnogavran zatočio je Princezu u svojoj kuli i sakrio srebrni ključ koji jedini može otvoriti vrata princezine slobode. Tu nastupa igrač koji igra Robina, a koji mora pronaći ključ i staviti ga u pravi lokot kako bi uspješno oslobodio Princezu. Kada je ključ pronađen, potrebno ga je staviti u jedan od 6 lokota na kuli. U koliko je lokot ispravan, Princeza iskače iz kule i pobjeđuje onaj tko je Princezu oslobodio. U koliko je lokot krivi, počinje novi krug igre.
  • Monza: Igra koja je zapravo auto trka za djecu. Igrači bacaju šest kockica na svom potezu i pomiču aute ovisno o bojama koje pokazuju kocke. Sve su kocke iste i sadrže šest različitih boja, a igraća ploča ima tri trake za trku. Treba napomenuti kako igra potiče taktičko razmišljanje i prepoznavanje boja.

kućna zabava Ne popuštajte mališanima u društvenim igrama

  • Dobble: Ovo je jednostavna igra prepoznavanja uzoraka u kojoj igrači moraju pronaći istu sličicu na dvije karte. Sa setom ovih okruglih karata može se igrati čak pet različitih igara

  • Viva Topo!: Dječja igra koja potiče igrače da odmjeravaju rizik i nagradu bježeći od mačke i hvatajući što više sira. Igrači napreduju sa svojim miševima od početnog polja do nekog od postavljenih ciljeva, a što je cilj dalji - to nosi više sira (bodova). Mačka lovi miševe i kada ga uhvati izbacuje ga iz igre.

19 stvari koje trebate napraviti s djecom prije nego krenu u školu

  • Animal Upon Animal: U ovoj igri vještine igrači slažu drvene životinje jednu na drugu slažući od njih piramidu. Slaganje zahtjeva vještine kako se sve ne bi srušilo, a igrač koji je postavio sve svoje životinje, a da nije srušio postavljenu gomilu je pobjednik.
  • Alles Käse!: U ovoj igri igrači sakupljaju karte sira s rupama u namjeri da sakupe što više rupa u siru. Karte sadrže različiti broj rupa, a one karte koje imaju više rupa nose i veću vjerojatnost da je na drugoj strani karte zamka. Naravno, igrač s najviše rupa pobjeđuje, a igra također završava ako se potroši kup karata i pobjeđuje igrač s najviše osvojenih rupa.
  • Chicken Cha Cha Cha: Ovo je jednostavna igra pamćenja namijenjena mlađoj djeci i obiteljima. Igrači upravljaju kokošima koje se kreću ukrug po oslikanim jajima, a usred tog polja su pločice kokošinjca čiji redoslijed treba zapamtiti. Igrač koji najbolje pamti će pobijediti na kraju igre. 

Jednostavne aktivnosti Kako poboljšati dječje pamćenje i koncentraciju?

Posjeti missMAMA