Pileća prsa s povrćem u finom umaku

Thinkstock
Omiljeno pileće meso odlično se slaže s povrćem i tjesteninom. Probajte ovu kombinaciju s vrhnjem, pasiranom rajčicom i više vrsta povrća
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 500 grama pilećih prsa
  • 4 mrkve
  • 1 tikvica
  • 250 ml pasirane rajčice (passata)
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 500 grama tjestenine s jajima
  • sol
  • papar

 Priprema: 

1. Ogulite i grubo naribajte mrkve i tikvicu, očistite i nasjeckajte luk te narežite pileća prsa na manje trakice.

2. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte pileća prsa i nastavite s pirjanjem.

3. Kada tekućina koju je pustilo meso ispari, dodajte naribane mrkve i malo posolite povrće i meso. Nakon 5 minuta dodajte naribanu tikvicu i termički obrađujte daljnjih 5 minuta.

4. Sastojcima dodajte pasiranu rajčicu, začinite prema ukusu, dobro promiješajte i kuhajte poklopljeno otprilike 15 minuta. Pred kraj kuhanja u umak umiješajte vrhnje za kuhanje.

5. Dok se umak kuha, skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja. Kuhanu tjesteninu odmah pomiješajte s umakom i poslužite.

Posjeti missMAMA