Idealne aktivnosti za bolji razvoj male djece

Shutterstock
Roditelji se često pitaju koje aktivnosti mogu pomoći djeci da se bolje razvijaju. Iz tog razloga, izdvojili smo neke od najboljih aktivnosti u kojima možete sudjelovati i pomoći im da se bolje razvijaju
Vidi originalni članak

Dosta roditelja koji imaju malu djecu su u nedoumici što je najbolje za njihovu djecu. Stručnjaci kažu da bi svaki roditelj trebao biti aktivan, posebno kad su djeca mala jer u tom razdoblju nauče nešto novo svaki dan.

Pjevanje

Pjevanje s djetetom može biti zabavno. Svako dijete voli slušati i pjevati svoje omiljene pjesmice i plesati uz njih. Neka vaša djeca plešu u ritmu glazbe!

Kognitivne vještine Glazba pomaže bebama u govoru i učenju

Zagonetke

Zagonetke su još jedna radost i pozitivna aktivnost za djecu. To će im pomoći da poboljšaju pamćenje. Postavljajte im pitanja, naučite ih da razmišljaju.

Dr. Rajović: Današnja djeca su intelektualno i motorički slabija

sretno djetinjstvo Danski odgoj djece: 12 savjeta za sretno igranje

Crtanje i bojanje

Jedna od najboljih aktivnosti za djecu je crtanje i bojanje. Djeca vole crtanje na objektima, papirima i sl. Kupite bojanku i bojite s vašim djetetom.

Video Kako crtanje djeci pomaže u učenju?

Čitanje bajki

Ako ste roditelj pričljivog djeteta, jedna od najboljih aktivnosti za njih je da im čitate neku bajku. Osim toga, možete kupiti knjige koje i oni mogu "čitati“ To su knjige sa slikama.

Sjajni temelji Zašto djeci trebate čitati?

Vrtlarstvo

Vrtlarstvo je dobro za um, a ono pomaže u povećanju mentalne snage kod male djece. Potaknite svoje dijete na igru zemljom i naučite ga da posadi neku biljku. Ove aktivnosti pomoći će vašem djetetu da nauči značenje novog života.

Dr. Ranko Rajović Znate li koji je najveći problem većine roditelja?

Posjeti missMAMA