Kako na prirodan način potaknuti porod?

Thinkstock
Ako si prešla termin i već ti je dosta trudnoće i jedva čekaš da beba konačno izađe van, posavjetuj se sa svojim liječnikom oko ovih prirodnih metoda koje potiču trudove
Vidi originalni članak

Trudnoća traje otprilike 40 tjedana, a porođaj u terminu računa se ako se dogodi u vremenu između 37 i 42 tjedana. Kod većine žena, prirodni trudovi započet će između 41. i 42. tjedna. Ako ste prešli termin i jedva čekate da beba izađe van, možete isprobati neke od prirodnih metoda za poticanje trudova.

nakon 42 tjedna Najveći rizici i komplikacije prenesene trudnoće

Upozorenje: Posavjetuj se s liječnikom u vezi ovih tehnika i nikako ih ne pokušavaj isprobati bez prethodnog savjetovanja sa stručnjakom.

1. Opusti se

Prestanite brinuti i otpustite tenzije. Opustite se u toploj kupki, priuštite si profesionalnu masažu ili udišite umirujuće mirise.

2. Meditiraj

Koristite metode vizualizacije i tehnike meditacije. Zatvorite oči, dišite kroz nos i usta, zamišljajte kako se vaš vrat maternice polagano otvara i vaše dijete se rađa. 

tehnike opuštanja Hipnoporođaj - priprema za aktivno sudjelovanje u porodu

3. Vodi ljubav

Iako nije potvrđeno da seksualni odnosi mogu potaknuti porod, ženski orgazam može doprinjeti otvaranju cerviksa i do dva centimetra. Podignite kukove nakon seksa kako biste zadržali sjeme što dulje na vratu maternice.

Spolni život u trudnoći Seks ipak neće ubrzati porod

4. Jedi tropsko voće

Uživajte u voću kao što je kivi, mango i ananas jer ove namirnice sadržavaju enzim koji može izazvati blage kontrakcije.

Jedite 6 datulja dnevno za lakši i brži porođaj

5. Lagani pritisak

Potražite savjet stručnjaka za akupunkturu. Pritisak na određene ključne dijelove tijela može vam pomoći.

Metoda liječenja Akupunktura liječi neplodnost i olakšava porod

6. Aktiviraj se

Ljuljajte se na njihaljci u parku ili se vozite po neravnoj cesti. 

Posjeti missMAMA