Tko se boji krumpira još? Recept na malo drugačiji način

Shutterstock
Djeca vole krumpir! To znamo svi. Napravi ga na malo drugačiji način. Krumpir pečen u foliji ili ljusci iznutra može biti mekan poput pirea, što će mališani obožavati
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 9 komada zrelog krumpira
  • 2 crvena luka
  • 5 žlica kiselog vrhnje (12% masti)
  • 150 grama goude
  • 5 kriški pancete
  • sol
  • svježe mljeveni papar

za ručak Pita od piletine i krumpira - omiljeno jelo za cijelu obitelj

Priprema:

1. Krumpir operi i kuhaj s korom 20-30 minuta (ovisno o veličini krumpira). U svakom slučaju, ne smije se prekuhati jer će se onda teško izdubiti te će se raspadati.

2. Krumpir potom oguli i izdubi mu sredinu žličicom ostavljajući rub od oko 1/2 cm.

3. Na ulju poprži sitno sjeckani luk. U posudi pomiješaj izdubljeni dio krumpira, prženi luk, kiselo vrhnje i oko 100 g ribanog sira. Posoli i popapri.

4. Napuni smjesom izdubljeni krumpir, složi ga na papir za pečenje u veći lim, pospi ostatkom sira i u svaki komad utisni komadiće pancete.

5. Peci u pećnici na 200 stupnjeva oko 20-30 min dok krumpir ne poprimi lijepu žućkastu boju.

Potražite još recepata za na portalu missGASTRO.

slani međuobrok I djeca će biti oduševljena: Popečci od krumpira

Posjeti missMAMA