Top 6 kulinarskih savjeta za lakše kuhanje
Donosimo vam savjete zlata vrijedne koji će vam olakšati svakodnevno kuhanje
Ako pratite ove savjete i trikove postat ćete majstor u vlastitoj kuhinji:
- Skladištenje voća - banane, avokado, mango i šljive odvojite od brokule, mrkve i lisnatog zelenog povrća jer ispuštaju plinove koji ubrzavaju kvarenje
- Zamjena tijestu za lazanje - Ponestane li vam tijesta za lazanje, iskoristite mlince. Blanširajte ih i složite na dno posude za pečenje, zalijte bešamelom, puretinom i povrćem
- Biskvit - Kako biskvitni kolač prilikom pečenja ne bi pao, prije pečenja u sredinu stavite makaron
- Čuvanje rajčica u konzervi - Kako biste spriječili stvaranje plijesni u otvorenoj limenci pelata koju niste potrošili, prelijte je s maslinovim uljem i spremite u hladnjak
- Ustajali kruh - Ako vam kruh postaje ustajao, stavite ga u vrećicu s komadom svježeg celera i zatvorite. Celer će mu vratiti svježinu i lijepu teksturu.
- Kožica na pudingu - Kako biste izbjegli kožicu na pudingu, prekrijte ga folijom ili papirom za pečenje
Nova i još ukusnija piletina s grčkim jogurtom