Prvi put mama: 'Ošamarila bih se što sam bila tako naivna'

Freepik
Ponekad najbolje i najlakše možemo naučiti iz tuđih iskustava, tako savjeti žena koje su prošle trudnoću i odrastanje djeteta mogu pomoći mladim mamama da se lakšu snađu nakon porođaja
Vidi originalni članak

Mama Rielly napisala je kakvo je njezino iskustvo kao majke, što je sve mislila da želi tijekom trudnoće, a kako je izgledao njezin život nakon porođaja. Danas kada je sve iz nje - ovo je napisala: "Kada bih se mogla vratiti u to vrijeme, ošamarila bih se što sam bila tako naivna. Ovih devet stvari pokazuju kako prvi put nisam imala pojma o čemu govorim", tako svoje nabrajanje započinje mama Rielly za ScaryMommy.

1. Tako sam umorna

Trudnica: Jedva sam spavala zato što sam milijun puta morala ići na toalet, a onda sam morala ići na posao i nakon toga sam malo spavala kada sam došla kući. 

Nova mama: Budna sam oko tri dana, naravno nisam jela ništa osim kave, napravila sam 47 bočica, pjevala 660 pjesama, promijenila 1 500 pelena, očistila sebe i bebu od kakice, odlazila u trgovinu, bila sam kod liječnika i u ljekarni, otišla sam natrag po stvari koje sam zaboravila i opet sam zaboravila da još uvijek imam rublje i posuđe. Mislim da mogu mirisati boje.

Maja Belobrajdić Moji planovi vs. stvarnost s malom bebom

2. Zašto bi mama vodila djecu van kada su pospana, gladna i uplakana?

Trudnica: Pogledaj onu jadnu mamu kako vuče svoju djecu, a oni su očito uzrujani. Samo ih odvedi doma, to ne vrijede te frustracije.

Nova mama: Klanjam se mamama koje imaju vještinu da izvuku tri "vrišteća" mališana (još čista i odjevena) iz kuće kako bi kupila namirnice koje joj očajnički trebaju, a uz sve to ima smiren stav. Ako ikada takva mama odluči napisati knjigu, kupit ću svaku kopiju. Molim vas, naučite me sve što znate!

3. Odlična sam u organizaciji i koristit ću to kao nova mama

Trudnica: Odlična sam u multitaskingu u svom poslu i stvorit ću efikasan i uspješan raspored za svoju obitelj.

Nova mama: Kad sam se zadnji put tuširala? 

Prvi mjeseci s bebom Zbog neutješnog plača, roditelji postaju nervozni i iscrpljeni

4. Želim biti prisutna cijelo vrijeme. Spremna sam ostati kući

Trudnica: Radim od svoje četrnaeste godine. Sada je vrijeme da budem odana svom novom životu, uzbudljiva karijera mame i kućanice. Želim ispuniti dane s edukativnim aktivnostima za dijete, aktivnostima u parku i zoološkom vrtu i igranju. 

Nova mama: Nedostaju mi kave i ručkovi! Mrtva sama umorna za išta edukativno. Zoološki vrt je jako daleko i vruće je za odlazak u park. Svi su previše zauzeti za igranje u parku, ali iskreno nije mi ni važno igraju li se naša djeca zajedno, samo se želim družiti s odraslim ljudima i pričati o novoj seriji. 

Najteži posao Foto: Ovako zapravo izgleda svakodnevica mame na porodiljnom

5. Naravno da ću spavati kada beba spava

Trudnica: Moram se odmarati kako bih bila spremna za malenu bebu. Spavat ću s njom, a mi se možemo povezivati i maziti. 

Nova mama: O moj Bože, zašto me mora stalno dirati?! Čim zaspi, pojest ću ostatke pizze, sjediti na toaletu, obaviti manikuru, provjeriti Facebook i složiti rublje. Luckaste stvari koje rade umorne mame

6. Vrlo brzo vratit ću se u formu

Trudnica: Nema isprike, vježbat ću svaki dan makar malo. Budući da jedem tako zdravo, samo ću se nastaviti izvrsno hraniti.

Nova mama: Ovo je četvrti dan za redom kako jedem u McDonald'su dok okolo vozim dijete koje ima kolike. Ako smo kod kuće, on plače i ne jede. Ali čim uđemo u automobil, prestane plakati, a ja jedem pomfrit. I tako smo oboje na dobitku. 

neprospavane noći 15 stvari koje ne bi trebala raditi ako si cijelu noć budna s bebom

7. Definitivno se neću žuriti, izbjegavat ću odluke pod utjecajem hormona

Trudnica: Svaka nova mama koju znam ošiša se na tipičnu frizuru "nova mama". Konjski rep je sasvim odlična frizura, preslatko se pomiče preko ramena. 

Nova mama: Imam najgoru migrenu od čvora na glavu u kojem je stalno moja kosa. Nemam vremena za frizuru i sad sve ispada. Skrati to!

8. Ne mogu zamisliti da koristim TV kao dadilju. To su samo lijeni roditelji

Trudnica: Nema razloga da bebe sjede ispred televizora. Uvijek ima nešto zabavno za raditi. 

Nova mama: Ovo su svi moji opravdani razlozi za vrijeme ispred televizora: moram obaviti mali i veliku nuždu, pripremiti bočicu, naći vremena za kavu, provjeriti Facebook, imati deset minuta mira, ponovno popiti kavu, malo plakati, guglati stvari koje trebam napraviti s bebom.

postporođajno doba Mama nakon poroda - sve što trebaš znati o babinju

9. Nikad neću prestati nositi odjeću s trudničkog odjela. Moji snovi su ostvareni

Trudnica: Hlače za trudnice su najbolji izum ikada u povijesti! Uvijek se uklapaju, čak i nakon velikog obroka. Ne moram se brinuti o trbuščiću, skupljanju i gumbima koji se utiskuju u tijelo. Mogla bih opušteno hodati cijeli dan bez brige kako se prilagoditi hlačama.

Nova mama: Zapravo ovo je istina. Moji ogromni kukovi i trudnički trbuh totalno su podigli sve traperice koje pokušavam obući, čak i one visokog struka. Većinu vremena osjećam nadutost i nosim bebu cijelu dan što zahtjeva milijardu namještanje. Ali moje trudničke hlače još uvijek izgledaju odlično, savršeno mi odgovaraju u uvijek su udobne. Trudničke hlače zauvijek!

Posjeti missMAMA