Za vruće dane: Salata s tikvicama i špinatom
Lagana salata je pravo ljetno jelo gotovo za svega 15 minuta. Ova salata je bogata sezonskim povrćem i pravo osvježenje za vruće ljetne dane
Sastojci:
- 1 tikvica
- 300 grama mladog špinata
- 10 komada sušene rajčice
- 150 grama mozzarelle
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 žlice maslinovog ulja
- aceto balsamico
Priprema:
1. Tikvice narežite na tanke ploške. Špinat operite i dobro ocijedite, mozzarellu narežite na komade.
2. U zdjeli pomiješajte sol, papar, maslinovo ulje i aceto balsamico.
3. Na tanjur složite špinat, tikvice, mozzarellu i sušene rajčice, prelijte s dresingom i začinite sa svježe mljevenim paprom i grubom morskom soli.
Potražite više recepata na portalu Gastro.hr